فوق تخصص خون و سرطان کودکان گفت: تاثیر محیط در ابتلا کودکان به سرطان انکارناپذیر است.

اعظم السادات هاشمی فوق تخصص خون و سرطان کودکان گفت: برخلاف باور عموم جامعه که فکر می‌کنند سرطان زیاد است، در آمریکا و اروپا انسیدانس یا شیوع سرطان بیشتر است همچنین سرطان در ایران هم در حال افزایش است.

فوق تخصص خون و سرطان کودکان بیان کرد: برنامه‌هایی برای پیشگیری از افزایش بیماری سرطان در کشور وجود دارد.

او تصریح کرد: علت سرطان هنوز ناشناخته است و سرطان یک بیماری مولتی فاکتوریال است، بعد از اینکه بشر بیماری‌های واگیردار را کنترل کرد با این بیماری مواجهه شد.

هاشمی گفت: عوامل زیادی در ابتلا به سرطان وجود دارد که از جمله آن ژنتیک است و انسان نمی‌تواند ژنتیک را کنترل کند همچنین افراد مبتلا به سندرم داون، انواع نقص ایمنی و بیماران مبتلا به کم خونی فانکونی چند برابر فراد سالم به این بیماری مبتلا می‌شوند.

هاشمی بیان کرد: ژنی به نام P ۵۳ در بدن وجود دارد که بدن را کنترل می‌کند، اگر این ژن وجود نداشته باشد در یک خانواده بیماری سرطان افزایش می‌یابد.

متخصص خون و سرطان کودکان تصریح کرد: ۵۰ درصد این سرطان‌ها قابل پیشگیری هستند و عوامل محیطی نیز در ابتلا به سرطان موثر است.

او ادامه داد: سال‌های قبل جامعه بر این باور بود که عوامل محیطی فقط سبب ایجاد سرطان در بزرگسالان می‌شود و عامل ابتلا به سرطان در کودکان ژنتیک شناخته شده بود که در حال حاضر مشخص شد، کودکان در مقابل سم‌ها و آلودگی‌های محیط قابلیت سم زدایی کمتری دارند.

او گفت: هنگامی که از سموم آفت کش زیاد استفاده می‌شود همچنین در شغل پدر نیز در ابتلا به سرطان کودکان نقش دارد.

هاشمی گفت: رابطه نور آفتاب با سرطان پوست، پاپیلوما ویروس ها، نقش هپاتیت، ایذر و اچ پیلوری معده با سرطان معده در ابتلا به سرطان نیز شناخته شده است.

او بیان کرد: مادران باردار که در سه ماه اول بارداری در معرض اشعه‌های مضر قرار گرفته است، امکان ابتلا کودک این مادر به سرطان بیشتر است.

فوق تخصص خون و سرطان بیان کرد: سبک زندگی افراد و تغذیه سالم نیز در ابتلا کودکان به سرطان نقش مهمی دارد.

او گفت: افراد از غذا‌های سالم و حاوی فیبر مانند سبزیجات بیشتر استفاده کنند و از مصرف غذا‌های فسفودی و سرخ کردنی بپرهیزند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.