آقای سیدحسین حسینی، رئیس سازمان شیلات ایران گفت: با توجه به دغدغهای که شبکه سلامت قبل از برنامهسازی بر سلامت و تغذیه جامعه دارد، ایجاب میکند همکاریهای این سازمان و شبکه بیش از پیش باشد.
به گفته او، تولید آبزیان با توجه به مباحث مربوط به منطبق بودن تولید غذا و اثرات گلخانهای بسیار مهم است، زیرا برای تولید یک کیلوگرم گوشت گوساله ۱۵ هزار و ۵۰۰ لیتر آب مصرف میشود. در حالیکه برای تولید یک کیلوگرم پروتئین آبزیان ۴۰۰ تا ۹۰۰ لیتر آب نیاز است که این ارقام مصداق بارز "از آب کره گرفتن" است.
حسینی ادامه داد: تولید آبزیان این قابلیت را دارد که از آبهای شیرین، شور، لبشور و زمینهای لمیزرع با توجه به تنوع گونهای و تطبیق اقلیم بهره ببریم و علاوه بر آن برای آن که در آینده به اقتدار غذایی برسیم باید آبزیپروری را توسعه دهیم.
او تاکید کرد: با توجه به توصیه پزشکان به مصرف دوبار در هفته آبزیان، لازم است در بخش مصرف و بازار اقدامات اساسی انجام شود.
رئیس سازمان شیلات ایران بر معرفی صنعت آبزیپروری و محصولات شیلاتی از طریق رسانه تاکید کرد.
او ادامه داد: در ترویج مصرف آبزیان، قیمت، یکی از عوامل اصلی است، بنابراین در مرحله اول لازم است ارزانسازی محصول را تا جایی که قیمت واقعی باشد مد نظر قرار دهیم.
رئیس سازمان شیلات ایران می گوید: افزایش تولید در واحد سطح باید در کنار تنوع گونهای و تنوع محصولات اتفاق بیفتد و بازاررسانی بدون واسطه نیز در نظر گرفته شود تا به قیمت حداقلی از مزرعه تا سفره برسیم.
به گفته او، برنامهسازی برای برگزاری جشنوارههای طبخ آبزیان که در استانها برپاست، برپایی مسابقات، نمایشگاهها و برنامههای خانوادهمحور میتواند به عنوان یک کار مشترک دنبال شود.
حسینی به شعار هر خانواده یک آکواریوم اشاره کرد و گفت: برای حفظ سلامت روان جامعه، امکان استفاده از ماهیان زینتی با هر توان مالی وجود دارد اما این مقوله نیاز به فرهنگسازی و معرفی دارد.
رئیس سازمان شیلات گفت: معرفی نهادهها و ایمنی غذا در کنار امنیت غذایی و ورود تکنولوژیهای مدرن میتواند به تولید محصولات شیلاتی ارزان منجر شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: بخش روابط عمومی و حوزه تبلیغات باید در حوزه آبزی مصرفی فعالتر و پویاتر عمل کند.