یک فلوشیپ جراحی پستان گفت: بارداری در سنین پایین تر عامل‌ محافظت کننده از سرطان پستان است.

 سیما نازی معینی، فلوشیپ جراحی پستان و عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی دانشگاه علوم پزشکی تهران در برنامه مادر کودک در خصوص سرطان پستان گفت: هر عاملی که باعث افزایش سرعت تکثیر سلول‌ها شود، به نحوی که سیستم ایمنی بدن نتواند آن‌ها را از بین ببرد، منجر به ایجاد سرطان می‌شود. از جمله عوامل مستعد کننده این بیماری میتوان از افزایش سن نام برد، با افزایش سن، میزان بروز سرطان پستان نیز افزایش میابد، به‌خصوص در بازه زمانی ۵۰ تا ۶۰ سالگی ابتلاء به این بیماری بیشتر دیده می‌شود.

وی افزود: عامل بعدی ژنتیک است، با حضور بعضی از ژن ها، مانند BRCA۱ و BRCA۲، تا۷۰ الی۸۰ درصد ممکن است فرد به سرطان پستان، مبتلا شود.

او ادامه داد: در افراد مستعد غربالگری را که همان ماموگرافی است، باید از سنین پایین‌تر شروع کنیم و یا حتی جراحی‌های پیشگیرانه‌ای به فرد پیشنهاد دهیم و حتی بعد از سن باروری، تخمدان‌ها را نیز از بدن خارج کننذ.

این فوق تخصص جراحی پستان در خصوص شناسایی این افراد گفت: اگر در یک خانواده، فرد مبتلا به سرطان، از نوع «هورمون منفی» شود، لازم به بررسی ژنتیکی بیشتری است و یا حتی اگر چند نفر در یک خانواده مبتلا به سرطان باشند، مشاوره ژنتیکی بیشتری لازم دارد و اگر تست ژنتیکی این افراد مثبت شود، کار‌های خاص دیگری برای این افراد توصیه می‌شود.

معینی گفت: در MRI توده‌های پستانی زیادی دیده می شود که به احتمال زیاد بدخیم هم نیستند و تنها باعث نگرانی می‌شوند، او ماموگرافی را، تنها روش غربالگری پستان دانست.

وی افزود: بافت پستان کاملاً تحت تاثیر هورمون‌های زنانه است، هرچه بدن کمتر در معرض این تغییرات قرار بگیرد، بهتر است، به طوری که بلوغ زودرس، یائسگی دیررس، نبود بارداری و شیردهی را، از عوامل مستعدکننده سرطان پستان نامید.

معینی بیان کرد: بارداری در سنین پایین تر، شیردهی کامل فرزندان و همچنین تعداد بیشتر بارداری وشیردهی را، عامل‌های محافظت کننده از سرطان پستان، دانست.

معینی ادامه داد: یائسگی، فرایندی طبیعی است، در گذشته برای جلوگیری از پوکی استخوان و مشکلات قلبی، هورمون درمانی جایگزین  انجام می‌شد که پس ازمدتی متوجه شدند با انجام HRT، میزان سرطان پستان در افراد، افزایش پیدا کرد، به همین دلیل هورمون درمانی در یائسگی، کنار گذاشته شد.

کارشناس برنامه تاکید کرد: یائسگی بالای سن ۴۰ سال، یائسگی زودرس محسوب نمی‌شود و نیاز به مداخله درمانی و دارویی ندارد.

این فلوشیپ جراحی پستان گفت: دلایل متقنی برای بروز سرطان پستان در این افراد وجود ندارد و یک ریسک بزرگ تلقی نمی‌شود، بنابراین این افراد میتوانند با نظر پزشک خود از این نوع درمان ها، استفاده کنند.


وی افزود: بافت پستان در زمان جوانی بافتنی فیبروکیستیک است و به هیچ عنوان باعث نگرانی نیست. افرادی که لیزر می‌کنند و یا افرادی که کاشت ناخن انجام میدهند، ممکن است با بزرگ شدن غدد لنفاوی زیر بغل مواجه شوند، که این بزرگ شدن از نوع واکنشی است و مشکلی نمی‌باشد.

این استاد دانشگاه، غربالگری را، شناسایی افراد بیمار از بین افراد به ظاهر سالم دانست و گفت: از سن ۴۰ سال بهتر است، ماموگرافی هر سال یکبار انجام شود، وی سونوگرافی را تست غربالگری ندانست و مانوگرافی را تنها آزمایش غربالگری سرطان پستان دانست. سونوگرافی پستان پس از ماموگرافی، نیز در مواردی، اطلاعات بیشتری در اختیار پزشک قرار می‌دهد.

کارشناس برنامه گفت: اصلاح الگوی زندگی، بهترین توصیه برای جلوگیری از ابتلا به سرطان پستان است، وی همچنین خوردن سبزیجات و میوه جات تازه و پرهیز از مصرف فست فود‌ها و چربی‌های اشباع شده را، برای جلوگیری از بروز سرطان پستان ضروری دانست.

معینی افزود: با مصرف مقدار کمی از ریزمغذی‌ها، مواد مورد نیاز بدن ما تامین می‌شود و نیاز به خوردن مکمل‌ها نیست، تنها کمبود ویتامین D است، که احتمال می‌رود، با بروز سرطان پستان مرتبط باشد.

برچسب ها: سرطان سینه ، سرطان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار