عالیه مهرابی، شاعر و مدرس دانشگاه یزد، چهره هنر انقلاب اسلامی در یزد و برگزیده شانزدهمین دوره جشنواره شعر فجر با بیان این نکته که این جشنواره به عنوان بزرگترین رویداد شعری در کشور از آغازین دوره مورد توجه شاعران بوده است، اشاره کرد: در هر دوره بنا به نظر دبیر علمی در روش برگزاری ابداعاتی انجام شده که همه در راستای ارتقای شعر و ادب این سرزمین است.
وی برگزاری محافل استانی را ایدهای خوب، موفق و جریانساز توصیف کرد و گفت: در یکی از دورههای جشنواره، شاعران جوان استانها، به صورت ویژه مورد تجلیل قرار گرفتند و این امر در معرفی استعدادهای ادبی بسیار موثر بود؛ بیتردید امسال هم با تجارب خوب آقای رضا اسماعیلی، اتفاقات مبارکی را در این رویداد بزرگ کشوری شاهد خواهیم بود.
سراینده مجموعه «قلمدانهای فیروزهای» در بخش دیگری از سخنان خود ضمن بیان این مطلب که برگزاری محفل شعر بانوان در قالب این جشنواره، نشاندهنده هویت مستقل شعر زنان ایران است، ادامه داد: در برخی از ادوار جشنواره، داوری تکاثر نیز وجود داشت، اما به نظر میرسد که داوری مجموعه اشعار، جامعیت بیشتری دارد و در حقیقت این مجموعه آثار یک شاعر است که مورد داوری قرار میگیرد.
این شاعر و متخصص ادبیات مقاومت همچنین با اشاره به این نکته که جشنواره شعر فجر آینه شعر و ادب ماست، گفت: شعر امروز، شعرِ بسیار تپنده و پویایی است و این پویایی در تمام حوزهها به ویژه شعر کودک و نوجوان، شعر اجتماعی و شعر آیینی نمود پیدا کرده است؛ شعری که به دنبال رسیدن به یک مدینه فاضله و یک جامعه آرمانی است و در این مسیر، سوار بر مرکب اندیشه و معرفت به پیش میتازد.
ظرف و مظروف شعر، هردو باید زیبا باشند
شاعر مجموعه «به امضای گل سرخ» در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این نکته که شاعران امروز واقفند که ظرف و مظروف هر دو باید زیبا و پرجلا باشند گفت: اگر چنین باشد، شعر میتواند مخاطب را به سمت خویش بکشد و او را سیراب کند.
شاعر مجموعه «خوشههای مینیاتوری» در پایان با تأکید بر ضرورت توجه ویژه به استعدادهای ادبی و نقش انجمنهای ادبی استانها گفت: این امر میتواند در پرورش شاعرانی که در سالهای آینده علمداران شعر ایران زمین خواهند بود، موثر واقع شود.