فرماندار تبریز در سخنانی با تاکید براینکه مشکل تامین گرمایش بازار تبریز به رغم جلسات متعدد تاکنون به جایی نرسیده و بازاریان همچنان با نفت سفید و کپسول گاز مایع محل کسب و کار خود را گرم میکنند که این وضعیت در شان تبریز نیست.
جعفری آذر افزود: بیش از ۵ هزار و ۵۰۰ واجد تجاری در بزرگترین بازار مسقف جهان مشغول تجارت و خرید و فروش هستند و باید با برنامه ریزی مناسب مشکل تامین گرمایش این بازار حل شود.
او از مسئولان مربوطه خواست در مدت یک هفته برنامه کاری و الزامات و مشکلات اجرای طرح ساماندهی گرمایش بازار را تدوین کنند تا با لحاظ شرایط این موضوع برای همیشه تعیین تکلیف شود.
فرماندار تبریزافزود:با توجه به اینکه بازار تاریخی تبریز از جمله آثار مهم ثبتشده جهانی کشور است، حفاظت و ساماندهی آن با مشارکت تمامی دستگاههای اجرایی شهرستان امری ضروری است.
در ادامه این جلسه مدیر کل میراث فرهنگی و مدیر عامل شرکت گاز استان و دیگر مسئولان حاضر در جلسه بر آمادگی این سازمانها برای کمک به حل مشکل تامین گرمایش بازار تبریز تاکید کردند.
مجموعه مسقف بازار تبریز با یک کیلومتر مربع وسعت در ۲۵ شهریور ۱۳۵۴ با شماره ثبت ۱۰۹۷ به عنوان یکی از آثار ملی ایران ثبت شد و در سال ۲۰۱۰ نیز این مجموعه با شماره ثبت ۱۳۴۶ به عنوان یکی از میراث جهانی ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.
این بازار تاریخی تبریز با داشتن حدود پنج هزار و ۵۰۰ باب حجره، مغازه و فروشگاه، ۴۰ گونه شغل، ۳۵ باب سرا، ۲۵ باب تیمچه، ۳۰ باب مسجد، ۲۰ باب راسته و راستهبازار، ۱۱ باب دالان، ۵ باب حمام و ۱۲ باب مدرسه به عنوان اصلیترین مرکز داد و ستد مردم تبریز و ایران شناخته میشود.