معاون علمی و فناوری رئیس جمهور از نمایشگاه توانمندی‌ها و محصولات دانش بنیان حوزه صنایع دریایی بازدید و ۱۰ محصول فناورانه ایران ساخت را رونمایی کرد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور در حاشیه نمایشگاه ارائه توانمندی‌ها و محصولات دانش بنیان حوزه دریایی، این نمایشگاه را ارائه گزیده‌ای از دستاورد‌های شرکت‌های دانش بنیان و فناور در حوزه صنایع حمل و نقل دریایی دانست و گفت: حوزه اقتصاد دریا حوزه بسیار بزرگی است که متأسفانه در سال‌های قبل به آن توجه نشده است. در همه دنیا، اقتصاد‌های بزرگ، کنار دریا شکل می‌گیرند و موضوع حمل و نقل یکی از پررونق‌ترین و پربازارترین اقتصاد‌های جهان به شمار می‌رود.  

دهقانی در پاسخ به این سوال که شرکت‌های دانش بنیان چند درصد از مسائل و نیاز‌های صنعت دریایی را مرتفع کرده‌اند گفت:  ما هنوز فاصله زیادی داریم که بتوانیم عدد و رقم در این زمینه اعلام کنیم. در این حوزه آن قدر فرصت اقتصادی، دانش بنیانی و نیاز بالا است که حجم بزرگی از بازار شرکت‌ها را تشکیل می‌دهد.

رئیس بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: با وجود تمام تلاش‌های شرکت‌های دانش بنیان برای رفع نیازها، هنوز نمی‌توان گفت که حل مشکلات به چند درصد رسیده است چرا که نیاز‌های این حوزه گسترده است.

وی اظهار کرد: معاونت علمی در دوره جدید خود، برنامه جدی در همه حوزه‌های اقتصاد دریا به‌ویژه در حوزه حمل و نقل دریایی، دارد و امیدواریم در سال‌هایی که پیش رو داریم، شرکت‌های دانش بنیان فعال در این حوزه رونق بیشتری بیابند.

دهقانی با تأکید بر اینکه معاونت علمی حدود ۴۰ ابزار حمایتی و قانون‌گذاری برای توسعه این حوزه تعریف کرده است، گفت: نمونه آن حمایت از تولید بار اول است و شرکت‌ها می‌توانند با تولید این نوع محصولات، بدون انجام بوروکراسی‌ها و برگزاری مناقصات، با کارگروه تولید بار اول، قرارداد منعقد کنند.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس‌جمهور ادامه داد: علاوه بر آن همه محصولاتی که در کشور تولید شده و دارای تضمین خرید باشند، از سوی معاونت علمی تأمین سرمایه در گردش و حمایت خواهند داشت. همچنین فناوری‌های مورد نیاز کشور که تولید شده و ترند روز دنیا نیز باشند، از حمایت‌های معاونت علمی برخوردار خواهند شد.  

ابزار‌های حمایتی و قانونگذار برای توسعه حوزه دریایی

معاون علمی، فناوری و  اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور خاطرنشان کرد: معاونت علمی حدود ۴۰ ابزار حمایتی و قانون‌گذاری برای توسعه این حوزه تعریف کرده است؛ تولید بار اول توسط دانش بنیان‌ها نمونه این حمایت‌ها است که بدون انجام بروکراسی‌ها و برگزاری مناقصات با کارگروه تولید بار اول، قرار داد منعقد می‌شود.

وی با بیان اینکه اگر فناوری‌های مورد نیاز کشور که ترند روز دنیا نیز باشد، تولید شود از حمایت‌های معاونت علمی برخوردار خواهد شد، افزود: همه محصولاتی که در کشور تولید و دارای تضمین خرید باشد، از سوی معاونت علمی تأمین سرمایه در گردش و حمایت خواهد داشت. همچنین امیدواریم تا پایان سال تعداد شرکت‌های دانش بنیان به ۹ هزار برسد.

رئیس بنیاد ملی نخبگان اظهار کرد: معاونت علمی در دوره جدید خود، برنامه جدی در همه حوزه‌های اقتصاد دریا به‌ویژه در حوزه حمل و نقل دریایی، دارد و امیدواریم در سال‌هایی که پیش رو داریم، شرکت‌های دانش بنیان فعال در این حوزه رونق بیشتری بیابند.

دهقانی با بیان اینکه تأسیس شرکت دانش بنیان در ۶ ماه اتفاق نمی‌افتد، گفت: تولید داخل امن‌تر است از این رو باید مجموعه‌های دانش بنیانی مورد حمایت قرار بگیرند تا از خروج ارز از کشور جلوگیری شود.

وی گفت: ما باید تلاش کنیم تا محصولات تولیدی از نظر کیفیت و استاندارد‌ها در حدی باشند که مدیران و مسئولانی که نسبت به خرید محصول خارجی اقدام می‌کنند، رغبتی به محصول خارجی نداشته باشند. نیاز است تا با قانون‌گذاری صحیح و جلوگیری از سوء استفاده از بازار داخلی، مانع ورود محصولاتی شویم که به صورت کیفی و استاندارد در کشور تولید می‌شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.