شمس الله خدادادی مدیرکل بنیاد مسکن استان کرمانشاه در نشست خبری امروز (یازدهم بهمن) با اشاره به وجود ۱۱۸ هزار و ۷۸۱ واحد روستایی در سطح استان، گفت : در حال حاضر حدود ۴۷۰ هزار نفر از جمعیت استان در این واحدها ساکن هستند و در همین راستا مقاوم سازی این واحدها از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی افزود: خوشبختانه در حال حاضر بیش از ۸۵ هزار و ۵۰۰ واحد روستایی در استان مقاوم سازی شده که این آمار بازسازیهای پس از زلزله و سیل را هم در برمیگیرد.
خدادادی گفت: با این آمار در حال حاضر ۷۲ درصد واحدهای روستایی استان مقاوم سازی شدهاند.
وی میانگین مقاوم سازی واحدهای روستایی در کشور را ۵۱ درصد اعلام و تصریح کرد: در حال حاضر کرمانشاه پیشتاز مقاوم سازی روستایی در کشور است و رتبه نخست کشور را در این زمینه داراست.
مدیرکل بنیاد مسکن استان کرمانشاه از برنامه ریزی برای مقاوم سازی تمامی واحدهای روستایی استان تا پایان سال ۱۴۱۰ خبر داد و افزود: در تلاش هستیم تا چنانچه در توانمان بود و اعتبارات اجازه داد، مقاوم سازی روستایی را هم جلوتر از برنامه تعیین شده به پایان برسانیم.
وی با بیان اینکه حتی وجود یک واحد روستایی غیرمقاوم در سطح استان در بلایای طبیعی حادثه ساز میشود، گفت: در حال حاضر عمده واحدهای روستایی غیرمقاوم استان مربوط به شهرستان کرمانشاه است و حدود ۵۰ درصد واحدهای روستایی این شهرستان مقاوم سازی نشده است.
خدادادی در ادامه سهمیه امسال مقاوم سازی واحدهای روستایی استان را سه هزار واحد اعلام و تصریح کرد: برای تمامی این واحدها تشکیل پرونده صورت گرفته و از این تعداد تاکنون ۲۰۹۱ مورد به بانک معرفی شده و هزار پرونده نیز به مرحله انعقاد قرارداد رسیده است.
وی افزود: خوشبختانه امسال مبلغ تسهیلات مقاوم سازی از ۱۰۰ میلیون تومان به ۲۰۰ میلیون تومان رسید.
خدادادی با اشاره به قرض الحسنه بودن این تسهیلات گفت: تنها کارمزد پنج درصد برای این تسهیلات تعیین شده است.
وی مهلت بازپرداخت این تسهیلات را هم ۲۰ ساله عنوان کرد و افزود: سه سال اول برای ساخت واحد لحاظ شده و بازپرداخت پس از این سه سال و طی مدت ۱۷ سال صورت میگیرد.
خدادادی با بیان اینکه تا مهر ماه سال آینده برای جذب این سهمیه فرصت هست، گفت: در تلاش هستیم تا ۱۵ اسفندماه امسال کار انعقاد قرارداد تمامی پروندهها را انجام دهیم تا روند مقاوم سازی هرچه سریعتر پیش رود.
وی یادآور شد: در روند مقاوم سازی واحدهای روستایی حفظ هویت معماری روستا، ایجاد محیطی شاداب و سالم و بهینه سازی مصرف انرژی از جمله مهمترین نکاتی است که مد نظر قرار میگیرد.
مدیرکل بنیاد مسکن استان کرمانشاه در خصوص پیشگیری از ساخت واحدهای جدید غیرمقاوم و غیرمجاز در سطح روستاهای استان گفت: در حال حاضر طرح نظام فنی روستایی در حال اجراست و مشابه شهرها، ناظران نظام فنی روستایی برکار ساخت و ساز نظارت دارند.
خدادادی از فعالیت ۱۰۶ ناظر نظام فنی ساختمان در سطح روستاهای استان خبر داد و افزود: علاوه بر این ۴۱ دفتر طراحی هم درسطح استان فعال است که روستاییان جهت ساخت و ساز و تهیه نقشه به آن مراجعه میکنند.
وی افزود: پس از تهیه نقشه، اجرای ساخت و ساز توسط ناظران تحت نظارت قرار میگیرد و پس از تایید ناظر فنی پروانه صادر میشود و تمام مسئولیت هم برعهده ناظران است و در همین راستا خانههای روستایی بسیار دقیق و مقاوم احداث میشوند .