آنها با نام "ملانزیایی" شناخته میشوند. Jules Dumont D'Urville اصطلاح "ملانزیا" را برای اولین بار در سال ۱۸۳۲ ابداع کرد تا به مجموعه خاصی از جزایر اشاره کند که جدا از میکرونزی و پلی نزی بودند. مردم بومی ملانزیا، یک زنجیره جزیره در شمال شرقی استرالیا، به عنوان ملانزی شناخته میشوند. کشورهایی مانند فیجی، پاپوآ گینه نو، کالدونیای جدید و جزیره سلیمان در میان جزایر ملانزی وجود دارند.
موهای طلایی طبیعی و رنگ تیره خیره کننده مردم ملانزی را در میان سایر اقوام متمایز میکند. پنج تا ده درصد از مردم بومی موهای بلوند دارند که منبع باشکوهی برای توجه است.
منشا موهای طلایی ملانزیها در طول سالها موضوع چندین نظریه بوده است. مردم محلی میگویند که موهای بلوند آنها ناشی از قرار گرفتن مکرر در معرض نور خورشید و رژیم غذایی سرشار از ماهی است، علیرغم این واقعیت که برخی کارشناسان آن را به جریان ژنی از بازرگانان و کاشفان اروپایی که در گذشته از آن بازدید میکردند، نسبت میدهند.
تلاش برای مرتبط کردن موهای خود با تأثیرات خارجی یا تعامل با خارجیها به طور مداوم رد میشود.
ملانزیاییها قومیتی با تنوع قومی هستند که در منطقه ملانزیا در غرب اقیانوس آرام زندگی میکنند. نام "ملانزیا" به رنگ تیره بومیان منطقه اشاره دارد و از واژههای یونانی "ملاس" به معنای "سیاه" و "nesia" به معنای "جزیره" گرفته شده است.
مردم ملانزی دارای میراث فرهنگی غنی هستند که در طول سالها در قالب طیف وسیعی از اعمال و باورهای سنتی منتقل شده است. کشاورزی معیشتی که برای امرار معاش به محصولاتی مانند یام، تارو و سیب زمینی شیرین وابسته است، در روستاهای ملانزی رایج است. فرهنگ ملانزیایی در کنار رقصهای سنتی، موسیقی و هنر، بهخاطر آیینها، عبادت اجداد و جشنهای ماهیگیری معروف است.
تحقیقات بیشتر همچنین نشان داده است که جهش خاصی که موهای طلایی این ساکنان جزیره سلیمان را تشکیل میدهد در ژنوم اروپاییها وجود ندارد. این نتیجه با تحقیقات ژنتیکی جداگانهای مطابقت دارد که نشان میدهد ساکنان جزیرهای با پوست بسیار تیره دارای ژن منحصر به فرد خود هستند که باعث میشود موهای بلوند آنها به طور قابل توجهی متفاوت از موهای اروپایی به نظر برسد.
علاوه بر این، به گفته محققان دانشکده پزشکی دانشگاه استنفورد، به نظر میرسد موهای بلوند یک ویژگی منحصر به فرد انسانی است که به طور مستقل در اقیانوسیه ظاهر شده است.
در همین راستا، شان مایلز، ژنتیک شناس از کالج کشاورزی نوا اسکوشیا در کانادا، در حین انجام یک مطالعه ژنتیکی بر روی نمونههای مو و بزاق ۱۲۰۹ ملانزیایی، دریافت که مو بورها دارای ژن جهش یافته TYRP۱ هستند.
منبع: خبرآنلاین