فرشیدی، معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: انجام واکسیناسیون ضروری، کاهش مرگ و میر نوزادان و کاهش ابتلا به بیماری سل بعد از دوران انقلاب بسیار چشمگیر و محسوس است.
به گفته وی میزان مرگ و میر نوزادان قبل از انقلاب ۱۱۰ در هزار نفر بود که این آمار به ۸/۵ رسیده است.
او بیان کرد: بیماری سل را تقریبا کنترل کرده ایم و به سمت ریشه کنی مالاریا در ایران حرکت می کنیم. در حال حاضر بیش از ۱۵۵ میلیون دز واکسن کرونا در کشور تزریق شده اند.
فرشیدی بیان کرد: در حال حاضر ۴۸۶ شبکه بهداشت و درمان در کشور داریم و ۲۷۸۱ مرکز جامع سلامت شهری در ایران وجود دارند. حدود ۸۸۰ مرکز جامع سلامت آموزشی نیز وجود دارند. ۲۸۴۶ مرکز جامع روستایی نیز در کشور داریم.
معاون بهداشت وزارت بهداشت افزود: در حال حاضر ۵۳۲۰ پایگاه بهداشتی در شهرها داریم که با شروع طرح پزشک خانواده این مراکز زیرساخت های این طرح خواهند بود و ۱۸۰۲۳ خانه بهداشت در کشور داریم.
او ادامه داد: یکی از اقدامات خوب بعد از انقلاب ادغام آموزش با نظام سلامت است و این موضوع به معنای تربیت نیروها متناسب با نیازهای کشور است. در کنترل بیماری کرونا در قالب طرح شهید سلیمانی بهورزها و نیروهای بهداشتی شبانه روز بحث قرنطینه افراد و وضعیت جسمانی بیماران را پیگیری می کردند.
فرشیدی بیان کرد: طرح پزشک خانواده در شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر و روستاها اجرا شده است؛ به طوری که هر چهار هزار نفر یک پزشک داشتند. در دو استان فارس و مازندران به صورت پایلوت طرح پزشک خانواده با حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور اجرا شده است. پزشک خانواده یکی از وظایفش این است که عوامل خطر را پیدا کند.
او افزود: بررسی ها نشان می دهند که بعد از دوران شیوع بیماری کرونا، موضوع بیماری های غیر واگیرمهم است. سبک زندگی سالم بروز بیماری های غیر واگیر را کنترل می کند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت بیان کرد: هرم سنی تغییر کرده است. اگر تا ده سال آینده فکری نکنیم تا ۲۵ سال آینده جمعیت کشور سالمند خواهد شد. بحث جوانی جمعیت را وارد شیوه نامه آموزشی کرده ایم.
من استان یزد زندگی میکنم وقتی یه آزمایش خیلی ساده نزدیک به یک میلیون میشه از ترس هزینه ها جرات نمیکنم برم دکتر .
لطفا راهنمایی بفرمایید ممنون