محمد مهدی ناصحی ، مدیر عامل سازمان بیمه سلامت در نشست خبری گفت: در زمینه هوشمند کردن فرآیند ها و الکترونیکی شدن خدمات کارهای خوبی انجام شده و بیمه سلامت رتبه هشتم از نظر فناوری و جایگاه پنجم از نظر شفافیت را در بین ۱۷۷ دستگاه در سال گذشته کسب کرده است.
او افزود:عملیاتی شدن نسخه نویسی الکترونیکی سخت ترین قسمت کار بود که در حال اجرا است و در دو سال گذشته با شتاب بیشتری این کار با همکاری پزشکان در حال اجرا است.
ناصحی ادامه داد: ۱۴۴میلیون نسخه تمام الکترونیک در سازمان بیمه سلامت به ثبت رسیده است و تمام خدمات رادیولوژی، توانبخشی و دارویی را شامل میشوند.
او افزود: ماهیانه ۹/۵ میلیون نسخه به صورت الکترونیکی پرداخت می کنیم و حدود ۹۸درصد از نسخه ها به صورت الکترونیکی است.تقریبا ۲۸ هزار پزشک نسخه ها را ترکیبی نوشته که این آمار به حدود هشت هزار رسیده است.
ناصحی بیان کرد: سازمان بیمه سلامت بر اساس قانون در سه بعد مشغول به فعالیت در حوزه سلامت است که پوشش همگانی جمعیت، پوشش خدمات حوزه سلامت و تامین منابع سلامت را شامل می شود.
به گفته وی درصد بالایی از جمعیت به طور کامل تحت پوشش بیمه قرار دارند و با ایجاد صندوق بیماران خاص سعی در کاهش پرداختی از جیب بیماران را داریم.
او افزود: نظام ارجاع برای پزشک خانواده در تمام سطوح روستا و شهر و تمام مراکز درمانی به روز رسانی شده است.فعالیت سامانه نظارت بر خط در مراکز درمانی و بهداشتی روستایی و شهری شروع شده است. با الکترونیکی شدن خدمات و کارها باعث صرفه جویی هشت تن در مصرف کاغذ شده است.
ناصحی بیان کرد: بیماران صعب العلاج از اول مهر توسط بیمه سلامت پذیرفته شده و تا الان ۲۱۰۰ میلیارد تومان بابت صندوق بیماران پرداخت شده است.بیمارانی که از طریق نظام ارجاع وارد بیمارستان ها می شوند سهم بیمه ای شان صفر خواهد شد.
او افزود: آمارها نشان می دهد که ۳۳درصد نسبت به سال گذشته در نسخه های تجویزی در کشور داشته ایم.
ناصحی افزود:برای بودجه صندوق بیماران صعب العلاج برای سال آینده پیشنهاد ۱۸ هزار میلیارد تومانی داده شده است.
او افزود: تا الان در حدود شش هزار میلیارد تومان بودجه از طرح دارویار به بیمه سلامت پرداخت شده است. تا الان ۲۴/۵ هزار میلیارد تومان در بخش های دولتی و خصوصی و در بخش سرپایی و بستری کرده است.