آقای مجید دفتری با اشاره به اینکه ۹۸ درصد کاتالیست های صنعت نفت بومی سازی شده اند، گفت: صنعت کاتالیست کشور به همت شرکتهای معتبر داخلی از مجموعههای گرانقدری هستند که توانستند با وجود تحریمهای شدید علیه کشور، صنعت نفت ایران را از کشورهای خارجی بینیاز کنند.
او با اشاره به اینکه ۹۹ کاتالیست، فعالکننده و جاذب در صنعت نفت استفاده میشود، افزود: ۸۵ مورد از اینها از سوی شرکتهای داخلی در حال تولید هستند و ۱۵ مورد باقی مانده یا حجم مصرف بسیار ناچیزی در داخل دارند، یا اینکه صرفه اقتصادی برای تولید نداشتهاند.
مدیرعامل شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی با بیان اینکه از نظر وزنی ۹۸ درصد کاتالیستهای صنعت نفت از سوی شرکتهای بنام در داخل کشور تولید میشود، ادامه داد: حدود دو سال است که گامهای مطلوبی برای صادرات کاتالیستهای ایرانی به کشورهای منطقه آغاز شده و شرکتهای منطقه در حال استفاده از کاتالیستهای ایرانی هستند.
دفتری تأکید کرد: در ابتدای دولت سیزدهم بدلیل آنکه بومیسازی همه کاتالیستهای صنعت نفت به شرکت پژوهش و فناوری تکلیف شد، این شرکت دست یاری به سمت همه مراکز علمی و پژوهشی دراز میکند تا با همکاری آنها باقی مانده کاتالیستها نیز بومیسازی شوند.
او حجم کاتالیست مصرفی در صنعت نفت را حدود ۳۷ هزار تن در سال اعلام کرد و گفت: شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی همه امکانات خود را در اختیار شرکتهای دانشبنیان و پژوهشگران قرار میدهد تا به تسریع کسب دستاوردها کمک شود.
مدیرعامل شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی با بیان اینکه این شرکت متولی ایجاد دانش در زمینه فرآیندی، کاتالیستها و مواد شیمیایی است، گفت: این شرکت از گذشته بر ۶ فرآیند پرمصرف صنعت پتروشیمی متمرکز شده بود و به دانش آنها دست یافت که هماکنون در مجتمعهای پتروشیمی استفاده میشوند.