بهزاد امیری رئیس گروه مدیریت بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت گفت: بررسی ها نشان می دهد که بیشترین آمار گزش مربوط به سگ ها است به طوری که ۸۰ درصد موارد حیوان گزیدگی در سال گذشته مربوط به سگ ها و ۱۶ درصد نیز به دلیل گزش گربه بوده است. گربه ها توانایی انتقال هاری را با گاز گرفتن دارند، پنجه کشیدن گربه ها نیز باعث انتقال ویروس هاری و ابتلای افراد به این بیماری می شوند.
به گفته وی آمارها نشان می دهد که بیشترین گزش در بین گروه سنی ۳۰ تا ۳۹ سال است و در حدود ۶۰ درصد موارد گزش بر اثر حمله ناگهانی حیوانات و ۱۰ درصد نیز در هنگام بازی با حیوانات است.
او بیان کرد: ۸ درصد از گزش ها در بین افراد هنگام غذا دادن اتفاق می افتد. توصیه وزارت بهداشت این است که مردم هیچ وقت به سگ های بی صاحب غذا ندهند تا در معرض گزش قرار نگیرند. حیوانات مزرعه و وحشی مانند شغال و گرگ باعث گزش و انتقال ویروس هاری می شوند.
او ادامه داد: حدود ۷۷ درصد موارد گزش برای مردان است. در حدود هفت و نیم درصد از گزش ها در بین افرادی است که از حیوانات مراقبت و نگهداری کرده اند.
او افزود: خدمات بیماری هاری برای تمام افراد و حتی اتباع خارجی به صورت رایگان در مراکز بهداشتی انجام می شود. در حاضر واکسن های ضد هاری وارداتی است اما تمام خدمات ارائه شده به بیماران و مراجعه کنندگان به مراکز درمانی به صورت رایگان خواهد بود.
او گفت: برای پیشگیری از هاری باید واکسیناسیون جمعی سگ ها را داشته باشیم. اگر میزان واکسیناسیون را به بالای ۷۵ درصد برسانیم به هدف اعلام شده از طرف سازمان جهانی بهداشت یعنی کنترل بیماری هاری خواهیم رسید تا در سال ۲۰۳۰ بیماری هاری به صفر برسد.