مصطفی رجبی مشهدی سخنگوی صنعت برق و مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران در جمع خبرنگاران گفت: تلاش زیادی در توسعه کمی و کیفی شبکه برق صورت گرفته، اما یکی از اقدامات ما برقرسانی به روستاهای کشور بوده که به حدود ۹۹.۷ درصد و به نزدیکی صد در صد رسیده است. ازطرفی برای عشایر نیز از سامانههای سیار استفاده میشود که میزان بهره مندی این قشر از کشور را به صد در صد میرساند.
او ادامه داد: شبکه برق سراسری پایدار بوده و این در حالی است که در کشورهای همسایه حداقل یک نوبت قطعی برق گسترده رخ داده که در ایران شاهد آن نبودیم.
سخنگوی صنعت برق در خصوص برنامههای آتی وزارت نیرو گفت: اقدامات پیش رو برنامه ۱۴۰، ۲ است که در آن ۱۴۰ برنامه برای عبور از پیک مصرف سال آینده و سال دوم دولت مردمی برنامه ریزی شده است که بخشی از آن افزایش بار تولید و بخشی هم به مدیریت شبکه مربوط میشود.
او با اشاره به برنامهها در بخش توسعه ظرفیت گفت: در حوزه توسعه ظرفیت، ۷۸۷۷ مگاوات به ظرفیت کشور اضافه خواهد شد که شامل ۶ هزار مورد نیروگاههای جدید، ۸۵۰ مگاوات انرژی تجدیدپذیر و ۱۸۸ مگاوات نیروگاه کوچک مقیاس است. برخی واحدهای آسیب دیده ۷۳۰ مگاواتی نیز هستند که در حال رفع نقص آنها هستیم.
به گفته این مقام مسئول ۶۱ درصد تعمیرات واحدهای نیروگاهی انجام شده که برای تابستان آماده شوند.
رجبی مشهدی در ادامه عنوان کرد که حدود ۳ میلیون و ۶۰۰ کنتور هوشمند تا قبل از اوج بار نصب خواهد شد که بخشی از آنها مربوط به بخش خانگی است و مشترکان پرمصرف در اولویت نصب این کنتور هستند. در بخشهای دیگر مانند صنایع، بخش کشاورزی و تجاری برنامه این است که به کنترل صد در صدی برسیم.
رجبی مشهدی با اشاره به توسعه شبکه انتقال برق به عنوان یکی از اولویتهای وزارت نیرو گفت: ۴۷ برنامه برای این موضوع تدوین شده که مربوط به احداث خطوط و پستهای جدید است.
در ادامه رجبی مشهدی در رابطه با پاداش خوش مصرفی مشترکان اعلام کرد: ۴۰ درصد از مشترکان خانگی در تابستان گذشته به گونهای همکاری کردند که شامل پاداش خوش مصرفی شدند؛ بنابراین برنامههای تشویقی ما درحوزه مشترکان خانگی توسعه پیدا خواهد کرد تا همکاری این بخش را همچنان با خود داشته باشیم.
سخنگوی صنعت برق گفت: بخش صنعت هم در سال ۱۴۰۱ در دو بخش شامل احداث نیروگاهها و همکاری برای مدیریت بار عملکرد خوبی داشتند. در بحث احداث، اولین واحد نیروگاه صنایع در تابستان در سمنان در مدار تولید قرار گرفت. در مورد دوم صنایع در ساعات اوج برق همکاری کردند که در نهایت ۱۵ درصد رشد مصرف برق در صنایع داشتیم که رشد تولید فولاد را به همراه داشت.
او در پاسخ به این سوال که قطعی برق ادارات تا چه میزانی رخ داده گفت: در زمستان به دلیل افزایش مصرف برق قطعی برق ادارات را نداشتیم، زیرا ادارات عمدتا از گاز استفاده میکنند، اما هماهنگی لازم را در رابطه با شرکت گاز داشتیم که مصرف بالاتر از الگو را کنترل کنیم و کاهش مصرفی را در هم این حوزه داشتیم.
مدبرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران گفت: حدود ۳ درصد در اوج بار افزایش مصرف داشتیم و سناریو سخت ما افزایش ۶ درصد است که با اقداماتی که برای توسعه و ارتقای ظرفیت نیرو و مدیریت مصرف انجام شده امیدواریم این دوره را نیز پشت سر بگذاریم.