غلامحسین حسینی نیا رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور با بیان اینکه بازار بزرگی برای آموزشهای فنی و حرفهای در دنیا وجود دارد گفت: برابر گزارشهای بین المللی، اندازه بازار آموزشهای فنی و حرفهای در جهان ۶۶۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار آمریکاست و اگر قرار است از این بازار سهم شایستهای داشته باشیم، باید آموزشهای مهارتی بحث اصلی توسعهای در کشور قرار دهیم تا توسعه پایدار را به ارمغان بیاوریم.
وی کسب مهارتهای فنی و حرفهای را یک ضرورت اجتناب ناپذیر در امر توسعه برشمرد و اظهار کرد: مهارتهای حرفهای هر پنج سال نیازمند به روز رسانی بر اساس تکنولوژیهای جدید هستند و سازمان آموزش فنی و حرفهای در کنار مهارتهای سخت، مهارتهای نرم را هم در نظر گرفته است.
معاون وزیر کار با اشاره به وجود ۲۰ میلیون جمعیت فعال در کشور، تصریح کرد: سالانه به طور متوسط بیش از یک میلیون ۳۰۰ هزار نفر موفق به کسب مهارت در کشور میشوند ولیکن با توجه به جمعیت فعال در کشور ضروری است سالانه ۴ میلیون نفر به مهارت مجهز شوند.
وی با اشاره به ظرفیت بالای بخش تعاون و سهم بسزای آن در رشد و توسعه اقتصادی، تولید ناخالص داخلی، ایجاد اشتغال مولد و پایدار، اظهار کرد: با راه اندازی مجتمعهای مهارتی در اتاق تعاون با توجه به ظرفیت بالای شبکهای این مجموعه و با تربیت نیروی متخصص و ماهر میتوان گام بلندی در توسعه اقتصاد کشور برداشت.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای مهارت آموزی، آینده مشاغل و مشاغل آینده را از رویکردهای این سازمان دانست و ادامه داد: در گام دوم انقلاب «نهضت مهارت آموزی» مطرح شده و دنیا نیز همین مسیر را پیشرو گذاشته است و سازمان آموزش فنی و حرفهای خواستار حمایت و پیشگامی اتاق تعاونی در توسعه این نهضت میباشد.
وی توجه به آموزشهای مهارتی را از شاخصهای بارز مدیران آینده نگر و تحول گرا عنوان کرد و گفت: راهبردها و برنامه پیش روی سازمان، ارتقاء وزن اجتماعی مهارت با تغییر نگاه جامعه و ایجاد جریان ملی مهارت آموزی، توسعه و تضمین کیفیت آموزشهای مهارتی برای رشد اقتصادی پایدار مطابق با نیاز بازار کار و تحولات فناوری و تربیت نیروی انسانی توانمند و توسعه نگر در راستای کاهش زمان انتظار دسترسی به شغل از طریق مهارت و پیشتازی در اجرای قانون نظام جامع آموزش و تربیت فنی و حرفهای و مهارتی است.