از ترکیب موجود در قارچ میتوان برای درمان آلزایمر استفاده کرد.ترکیب فعال موجود در قارچ خوراکی ممکن است بتواند رشد عصبی را بهبود بخشیده، حافظه را تقویت و منجر به درمان بیماریهای ناتوانکننده مانند آلزایمر شود.
فردریک مونیر از موسسه مغز کوئینزلند در گزارشی که جمعه گذشته منتشر شد، فاش کرد که تیم محققین او ترکیبات فعال جدیدی را از قارچ، Hericium erinaceus که معمولا به عنوان قارچ یال شیر شناخته میشود؛ شناسایی کرده اند. این قارچ را میتوان در آمریکای شمالی، اروپا و آسیا یافت. در طب سنتی چینی از آن برای تقویت سیستم ایمنی و بهبود سلامت دستگاه گوارش استفاده میشود.
مونیر در بیانیه مطبوعاتی گفت: «عصارههای این قارچهای یال شیر قرنها در طب سنتی کشورهای آسیایی مورد استفاده قرار میگرفتند؛ اما ما میخواستیم بهطور علمی تأثیر بالقوه آنها را بر سلولهای مغز مشخص کنیم.»
آزمایشات پیش بالینی نشان داد که قارچ یال شیر تاثیر قابل توجهی بر رشد سلولهای مغز و بهبود حافظه دارد.
وی افزود: تستهای آزمایشگاهی اثرات نوروتروفیک ترکیبات جدا شده از این قارچ را بر روی سلولهای مغزی کشتشده اندازهگیری کردند و بهطور شگفتانگیزی متوجه شدیم که ترکیبات فعال، نورونها را تقویت و گسترش داده و به نورونهای دیگر متصل میکند. با استفاده از میکروسکوپ با وضوح فوق العاده، دریافتیم که عصاره قارچ و اجزای فعال آن تا حد زیادی اندازه مخروطهای رشد را افزایش میدهد، که به ویژه برای سلولهای مغز جهت درک محیط و ایجاد ارتباطات جدید با سایر نورونها مهم هستند.
رامون مارتینز-مارمول، یکی از نویسندگان اضافه کرد که ترکیب تازه کشف شده شاید در درمان و محافظت در برابر اختلالات شناختی عصبی مانند بیماری آلزایمر کاربرد داشته باشد. وی افزود که ایده ما شناسایی ترکیبات فعال زیستی از منابع طبیعی بود که میتوانستند به مغز رسیده و رشد نورونها را تنظیم کنند و در نتیجه شکل گیری حافظه را بهبود ببخشند.
لی گفت: این تحقیق مهم مکانیسم مولکولی ترکیبات قارچ یال شیر و اثرات آنها بر عملکرد مغز، بهویژه حافظه را آشکار میکند.
پیش از این کشف شده که قارچها با تغییرات آب و هوایی نیز مبارزه میکنند. این مطالعه در مجله Neurochemistry منتشر شد.
منبع: اینترستینگ انجینیرینگ