در هفته کاری که به اتمام رسید شاخص کل هم وزن با کاهش ۲.۲۲ درصدی در پله ۴۷۴ هزار و ۷۷۹ واحدی قرار گرفت و شاخص کل فرابورس نیز با کاهش ۱.۸۰ درصدی در ارتفاع ۱۹ هزار و ۹۱۳ واحدی ایستاد.
آقای کوروش آسایش، کارشناس بازار سرمایه گفت: در این هفته کاری شاخص صنعت کانههای فلزی با افزایش ۲.۷۶ درصدی بیشترین رشد را در بین صنایع بورسی تجربه کرد و بعد از آن صنعت فلزات اساسی با افزایش ۰.۹۰ درصدی در جایگاه دوم قرار گرفت. بیشترین کاهش نیز مربوط به صنعت وسایل ارتباطی با اُفت ۸.۵۲ درصدی بوده است.
در هفته قبل شاخص صنعت ذغال سنگ با افزایش ۸.۰۶ درصدی بیشترین رشد را در بین صنایع بورسی تجربه کرده بود.
او میگوید: مجموع ارزش معاملات خرد و حق تقدمها در این هفته کاری ۱۳ هزار و ۱۱ میلیارد تومان بود که با کاهش محسوس روبهرو بود. جزئیات ارزش معاملات خرد روزانه به این شکل بود که یکشنبه ۳ هزار و ۳۸۲ میلیارد، دوشنبه ۳ هزار و ۳۵۱ میلیارد، سهشنبه ۳ هزار و ۲۸۰ میلیارد و چهارشنبه ۲ هزار و ۹۹۸ میلیارد تومان بر روی تابلو ثبت شد.
در هفته کاری قبلی مجموع ارزش معاملات خرد و حق تقدمها ۱۸ هزار و ۱۹۰ میلیارد تومان بود.
به گفته او، در این هفته هر ۴ روز کاری خروج نقدینگی حقیقیها از بازار ثبت شد. به طوری که یکشنبه ۳۶۱ میلیارد، دوشنبه ۱۷۴ میلیارد، سهشنبه ۵۰۴ میلیارد و چهارشنبه ۳۵۸ میلیارد تومان خروج نقدینگی افراد حقیقی از بازار را داشتهایم. در مجموع در این هفته کاری یک هزار و ۳۹۷ میلیارد تومان پول افراد حقیقی از بازار سهام خارج شد.
هفته قبل یک هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان پول افراد حقیقی از بازار سهام خارج شده بود.
آسایش میگوید: میانگین سرانه خرید افراد حقیقی در این هفته کاری ۱۹ میلیون و ۱۲۵ هزار تومان و میانگین سرانه فروش افراد حقیقی ۱۹ میلیون و ۶۲۵ هزار تومان بوده است.
هفته کاری گذشته میانگین سرانه خرید افراد حقیقی ۲۱ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان و میانگین سرانه فروش افراد حقیقی ۲۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بود.
او در ادامه در خصوص عملکرد صندوقهای با درآمد ثابت گفت: در این هفته کاری صندوقهای با درآمد ثابت دو روز ورود نقدینگی و دو روز خروج نقدینگی را شاهد بودند؛ به طوری که یکشنبه ۵۲۲ میلیارد تومان و دوشنبه ۲۷ میلیارد تومان خروجی نقدینگی را ثبت کردند و سهشنبه ۱۰۳ میلیارد تومان و چهارشنبه ۵۷۷ میلیارد تومان ورود نقدینگی را داشتهاند که در مجموع برای این صندوقها ۱۳۱ میلیارد تومان ورود نقدینگی رقم خورده است.
به گفته آسایش، از مهمترین خبرهای حوالی بازار این هفته میتوان به تداوم عرضههای خودرو در بورس کالا و ابلاغ دستورالعمل الکترونیکی شدن حق تقدمها اشاره کرد.
خانم رباب وفایی تحلیلگر بازار سرمایه میگوید: بازار این هفته رکودی بود و فروشندهها تقریبا در هر قیمتی که میتوانستند ترجیح به فروش داشتند! به احتمال فراوان نیز قصد فروشها برای عقب نماندن از موج صعودی سایر بازارها بود.
او در ادامه افزود: در بازارهای موازی با افزایش قیمت شاهد عدم افزایش عرضه هستیم. وقتی محدودهای برای دلار وجود ندارد شاهد ادامهی این روند خواهیم بود تا جایی که تقاضا عقبنشینی کند. این هفته ارزش معاملات خرد به کانال ۳۰۰۰ میلیارد تومانی رسید و اُفت قابل توجهی داشت. ارزش دلاری بورس ایران (بورس+ فرابورس) به ۱۳۸ میلیارد دلار رسیده است که پایینترین میزان در ۲ سال اخیر است.
به گفته وفایی، پس از مدتها روز سهشنبه شاهد عرضه خودرو در بورس کالا بودیم که رقابت و افزایش قیمت مشهودی نیز اتفاق افتاد. رقابت برای خرید میلگرد و تیرآهن در بورس کالا و رشد نسبت به نرخ پایه و افزایش تقاضا در این بخش، میتواند اثرات خود را در گزارشهای ماهانه و فصلی پیش رو نشان دهد.
او می گوید: در حالی که دلار هر روز سقف جدیدتری تجربه میکند و اصرار به فروش دلار صادرکنندگان بزرگ به نرخ ۲۸۵۰۰ توسط بانک مرکزی ادامه دارد، فاصله دلار آزاد و دلار نیما به ۱۸ هزار تومان رسیده است. واقعیت پای تابلوی معاملات نشان میدهد که از دید سرمایه گذار کوتاه مدت سهام قابلیت سپر تورم ندارد و با مشاهدهی ادامهی صعود قیمتها در بازارهای کالایی، آن را ترجیح میدهند. حتی سهام شرکتهایی که در بورس کالا و بازار آزاد هم پای تورم در حال رشد است!
هر روز خبر از ترکیه و افریقا و امریکا میذارین
مردم کشورتون 3 ساله با این صندوق ها پس اندازشون رو از دست دادن
انگار نه انگار
دارایکم و پالایش هم دزدی اشکار از جیب مردم مظلوم هست