اخترشناسان از جدیدترین عکس گرفته شده توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب رونمایی کردند که نمایی با جزئیات کامل از خوشهٔ پاندورا را نشان میدهد. خوشهٔ پاندورا که رسماً با نام «آبل ۲۷۴۴» شناخته میشود، منطقهای از فضا است که از سه خوشه کهکشانی تشکیل شده است. طبق گفته ناسا، ترکیب جرم خوشهها باعث میشود همگرایی گرانشی قدرتمندی شکل بگیرد که این امر میتواند به تجزیهوتحلیل کهکشانهای پشت آنها کمک کند.
تصویر جدید جیمز وب که توسط وبسایت ناسا به نمایش گذاشته شده، شامل مجموعهای از ستارههای درخشان، کهکشان و اجرام دیگر این منطقه میشود. دانشمندان در گذشته با کمک تلسکوپ هابل فقط موفق شده بودند تا عمق هسته پاندورا را تماشا کنند، اما اکنون وب نگاهی دقیقتر به دنیای اطراف خوشه پاندورا ارائه کرده است.
«ریشل بزانسون» ستاره شناس دانشگاه پیتسبورگ، پنسیلوانیا در پست ناسا توضیح میدهد:
«زمانی که تصاویر خوشه پاندورا را برای اولین بار از وب دریافت کردیم، صادقانه بگویم که شوکه و حیران شدیم. جزئیات بسیار زیادی در پیشزمینه خوشه و کهکشان دوردست وجود داشت که متوجه شدم در تصویر گم شدهام. وب فراتر از انتظارات ما بوده است.»
تصویری که از خوشه پاندورا ارائه شده، از ترکیب چهار عکس جیمز وب و ایجاد یک تصویر پانوراما ساخته شده است که تقریباً ۵۰ هزار منبع نور مادون قرمز نزدیک آن را نشان میدهد.
این اولین باری نیست که جیمز وب تصاویر بیسابقهای از مناطق فضایی به دانشمندان ارائه میکند. پیش از این نیز، تلسکوپ فضایی تصاویر خیرهکنندهای از «ستونهای آفرینش» (Pillars of Creation) منتشر کرده بود. همچنین اخیراً تصویر دیگری منتشر شده بود که کهکشانی شبیه به راه شیری جوان را نشان میدهد. با این وجود، تصویر جدید وب از خوشه پاندورا هیچ تفاوتی با این موارد ندارد و نمای خیرهکننده دیگری از عمیقترین نقاط جهان ارائه میکند.
منبع: nasa