امروزه هوش مصنوعی به طور گسترده در جهان مورد استفاده قرار میگیرد. موتورهای جستجوگری همانند گوگل تا خودروهای خودران شرکت تسلا تنها نمونههای اندکی از کاربرد گسترده هوش مصنوعی در زندگی بشر است. با این حال، استفاده از این دانش تنها خلاصه در فناوریهای مفید نمیشود و میتواند گاهی ابعاد ترسناک تری همچون استفاده در تسلیحات پیشرفته برای کشتار بشر به خود بگیرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، ترس از استفاده از هوش مصنوعی برای تولید تسلیحات پیشرفته همانند روباتهای قاتل انسان باعث شد کشورهای جهان در یک نشست در هلند خواستار استفاده مسئولانهتر از این دانش در شاخه نظامی شوند.
بیش از ۶۰ کشور جهان شامل آمریکا و چین، به عنوان دو کشور پیشتاز در این عرصه یک "فراخوان اقدام" را به امضا رساندند که طبق آن از کشورهای جهان خواسته شده است استفاده مسئولانهای از هوش مصنوعی در ارتش داشته باشند.
با این وجود، کارشناسان حقوق بشر و دانشگاهیان این بیانیه را فاقد وجاهت قانونی و غیرالزام آور میدانند. آنها تاکید دارند این بیانیه نمیتواند نگرانی ناشی از احتمال استفاده از پهپادهای هدایت پذیر با هوش مصنوعی و روباتهای قاتل که میتواند بدون هدایت انسان اقدام به کشتار کنند را کاهش دهد. همچنین همواره این خطر وجود دارد که هوش مصنوعی باعث تشدید درگیریهای نظامی شود.
امضا کنندگان این فراخوان اقدام میگویند همچنان به توسعه و استفاده از تسلیحات نظامی با هوش مصنوعی براساس قوانین بین المللی پایبند هستند، به گونهای که این اقدام باعث به مخاطره افتادن امنیت و ثبات بین المللی نشود.
رژیم صهیونیستی گرچه در نشست هلند حضور داشت، اما از امضای این بیانیه اجتناب کرد.
این ربات ها زمانی خشاب تمام می کنند ،
پیمان اشراقی.