بهزاد انصاری رئیس آبزی پروری شیلات لرستان اظهار داشت: مزرعه پرورش ماهیان خاویاری شهرستان پلدختر که سال ۹۶ به بهرهبرداری رسید، امروز آماده استحصال خاویار است تا از این به بعد استان لرستان نیز در این حوزه صاحب برند باشد.
وی، گفت: در حال حاضر این مجتمع در فاز نخست فعالیت خود با ۳۲ دهنه حوضچه و ظرفیت ۱۰۰ تن به پرورش انواع گونههای خاویاری از جمله «استرلیاد»، «سیبری»، «اوزونبرون» و «فیلماهی» مشغول است.
رئیس آبزی پروری شیلات لرستان، بیان داشت: این مزرعه ماهیان خاویاری با سرمایهگذاری بخش خصوصی به ارزش ۱۳ میلیارد آغاز به کار کرده و بنا دارد که فعالیت خود را در سه فاز تکمیل کند که در فاز اول، برای ۱۰۰ نفر به صورت مستقیم و ۱۰۰ نفر غیرمستقیم اشتغالزایی ایجاد کرده است.
انصاری، افزود: استان لرستان ظرفیت تبدیل شدن به قطب تولید ماهیان خاویاری را دارد کما اینکه کیفیت خاویار تولید شده در لرستان به مراتب بالاتر از تولیدات دریای خزر بوده است.
وی، افزود: مجتمع پلدختر به عنوان اولین مزرعه پرورش ماهیان خاویاری با مجوز ۶۰۰ تن گوشت خاویار و ۲۵ تن خاویار از سال ۹۶ در لرستان آغاز به کار کرده که خوشبختانه با عملکرد موفق آمیز خود به مرحله برداشت خاویار رسیده است.
رئیس آبزی پروری شیلات لرستان، عنوان کرد: در بازدیدی که اخیراً وزیر جهاد کشاورزی از این مزرعه داشت درخواست کردیم که در لرستان یک اتاق استریل برای استحصال خاویار احداث شود تا مجبور نباشیم ماهیان استان را برای استحصال خاویار به شمال کشور ارسال کنیم.
انصاری، بیان کرد: اگر اتاق استریل برای استحصال خاویار داشته باشیم، تمام تولیدات ما به طور مستقیم از همین استان و با برند لرستان صادر خواهد شد و این کار اشتغالزایی قابل توجهی را نیز به همراه خواهد داشت.
وی، عنوان کرد: همان طور که شمال کشور از ظرفیت دریای خزر برای تولید ماهیان خاویاری استفاده میکند ما هم این توانایی را داریم که از طریق رود «سیمره» به تولید ۱۰ هزار تن ماهی خاویاری بپردازیم و از میلیاردها مترمکعب روان آبی که از «سیمره» و «کشکان» به سمت خوزستان سرازیر میشود نهایت بهرهبرداری را انجام دهیم.
رئیس آبزی پروری شیلات لرستان با بیان اینکه ما از حضور سرمایه گذار در استان حمایت میکنیم، تصریح کرد: در واقع همه مدیران و دلسوزان استان باید شرایط و بستر حضور سرمایهگذار را فراهم کنند تا بتوانیم گامی در جهت رونق تولید و اشتغالزایی در استان برداریم.