تحقیقات جدید هشدار می‌دهند که عفونت کووید ۱۹ خطر دیابت را افزایش می‌دهد.

به نظر می‌رسد واکسینه شدن قبل از آلوده شدن به کرونا، هر گونه افزایش خطر پس از عفونت را از بین می‌برد.

این یافته به دنبال بررسی عمیق سوابق پزشکی ۲۳۷۰۰ بیمار با میانگین سنی ۴۷ سال بوده است.

به طور کلی، این مطالعه نشان داد که ابتلا به کووید ۱۹ با افزایش ۵۸ درصدی احتمال ابتلای افراد به دیابت پس از ابتلا به کووید ۱۹ مرتبط است.

با این حال، خطر ابتلا به بیماری قند خون برای هر یک از بیماران کم بود. محققان دریافتند که فقط بیش از ۲٪ در عرض سه ماه پس از تشخیص کووید ۱۹ به دیابت مبتلا بودند.

قابل ذکر است که از هر ۱۰ نفر فقط ۳ نفر قبل از کووید ۱۹ به دیابت مبتلا شده بودند. این بدان معنا است که ۷۰ درصد پس از ابتلا به دیابت تشخیص داده شدند.

دکتر آلن کوان، محقق ارشد از مؤسسه قلب اسمیت در لس آنجلس، گفت: یافته‌ها نشان می‌دهند گروهی که واکسینه نشده بودند به طور قابل‌توجهی در معرض خطر ابتلا به دیابت پس از عفونت بودند؛ ولی در گروه واکسینه‌شده این‌طور نبود.

کوان خاطرنشان کرد که یافته‌ها قطعی نیستند و به مطالعه بیشتری نیاز است.

او افزود: با این حال، می‌توانیم بگوییم که نتایج ما به شدت حاکی از مزایای محافظتی واکسیناسیون بود.

به طور خاص، ۲.۷٪ از بیماران واکسینه نشده در مدت سه ماه پس از ابتلا به کووید به دیابت مبتلا بودند. در حالی که تنها ۱٪ از شرکت کنندگان واکسینه شده در ماه‌های بعد از عفونت به دیابت مبتلا شدند.

چرا ابتلا به کووید ریسک ابتلا به دیابت را افزایش می‌دهد؟

کوان گفت: یک نظریه محتمل این است که التهاب کوتاه مدت و بلندمدت قابل توجه ناشی از عفونت کووید ۱۹ ممکن است بیمارانی را که از قبل در معرض خطر ابتلا به دیابت قرار دارند، ریسک ابتلا به دیابت را در آن‌ها افزایش دهد.

در واقع، کوان معتقد است که کووید ۱۹ ممکن است شروع بیماری را در میان بیمارانی که به دلیل تغذیه نامناسب، چاقی یا کم تحرکی در معرض ابتلاء به دیابت هستند، تسریع کند.

منبع: هلث دی نیوز

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار