عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات در نهمین همایش بانکداری الکترونیکی و نظام پرداخت گفت: اقتصاد دیجیتال سه لایه اصلی دارد که نخستین لایه آن به وزارت ارتباطات و فناوری مربوط میشود. لایه دوم این اقتصاد پلتفرمی یا مبتنی بر سکو است که در کشورمان اتفاقات خوبی افتاده و ما با کمک این سکوها نیازهای مردم را رفع کرده و به آنها خدمات ارائه میدهیم.
وی در خصوص سومین لایه اقتصاد دیجیتال افزود: این بخش مربوط به کاربرد فناوریهای نوین ارتباطی در بخشهای دیگر کشور است.
او ادامه داد: بحث هوشمند سازی توانایی تحول در هر زمینه اعم از دامپروری، معدن و... را دارد. فناوریهای نوین در تمام کشورها توسعه یافتهاند.
زارع پور گفت: کشورها همچنان در صدد هستند تا برای زندگی راحتتر مردم از اینترنت اشیاء و فناوریهای نوین استفاده کنند. ما نیز در همین خصوص برای نخستین بار کارگروهی ویژه تشکیل دادیم که تمام اختیار هیئت وزیران و ریاست جمهور در قالب اصل ۱۲۷ و ۱۲۸ تاسیس شد، تا تمام موانع ارتباطی در کشور برطرف کنیم.
وی افزود: این کارگروه در حال حاضر ده عضو دارد که وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی نیز عضو آن هستند. من از همینجا دعوت میکنم اگر مسئلهای در حوزه تنظیمگری است که با مصوبه هیات وزیران رفع میشود ما در این کارگروه آن مسئله را در دستور کار قرار میدهیم.مصوبات آن معادل مصوبه هیات وزیران است.
وزیر ارتباطات و فناوری بیان کرد: فناوری اطلاعات انقلابی در تمام بخشهای زندگی ما ایجاد کرده و به نظرم سرعت این تغییرات به نفع مردم است. انقلاب صنعتی چهارم با فناوری اطلاعات گره خورده است و محور تحول در همه ابعاد زندگی خواهد بود.
زارعپور درباره روند رشد اقتصاد دیجیتالی در دولت سیزدهم عنوان کرد: در ابتدای دولت سیزدهم سهم اقتصاد دیجیتالی ازتولید ناخالص ملی ۶.۴ درصد بود و در حال حاضر به سهم ۷.۴ درصد رسیدهایم و تا پایان دولت سیزدهم به رشد ده درصدی در اقتصاد دیجیتالی خواهیم رسید.
زارعپور در آخر بر توسعه زیرساختهای ارتباطاتی تاکید کرد و گفت: توسعه اقتصاد دیجیتالی به توسعه زیرساخت ارتباطاتی کشور وابسته است. ما در حال حاضر در انتهای لیست کشورها در دسترسی به اینترنت ثابت قرار داریم و اکنون در دولت سیزدهم تلاش داریم با توسعه فیبر نوری برای تمام خانوارها در شهرها و روستاهای کشور وضعیت دسترسی مردم به اینترنت ثابت را بهبود ببخشیم و امیدواریم به پوشش ۸۰ درصدی فیبر نوری در کشور دست پیدا کنیم.