سلامت بر پایه تلفن همراه (mHealth) به استفاده از دستگاههای تلفن همراه و بی سیم برای بهبود سلامت و ارائه مراقبت اشاره دارد.
یکی از پژوهشگران این مطالعه اعلام کرد که این پژوهش نقش موبایل را در پیشگیری ثانویه از سکته در مقیاس وسیعی ارزیابی میکند.
نقش موبایل شامل پیامهایی است که روی تلفنهای همراه داده میشود و بر کنترل قند خون، فشار خون و کلسترول، بهبود فعالیت بدنی، رژیم غذایی سالم و از مصرف داروهای پیشگیری از سکته متمرکز است.
نتایج کارآزمایی نشان داد که یک بسته ساختار یافته پیشگیری از سکته مغزی نیمه تعاملی، فاکتورهای رفتاری سبک زندگی و پایبندی به دارو را بهبود میبخشد که ممکن است مزایای بلند مدتی داشته باشد. این کارآزمایی یک گام فراتر از کارآزماییهای پیشین در ارزیابی تأثیر بر نقاط پایانی مانند عود حوادث قلبی عروقی و مرگ و میر پیش رفت. با این حال، دوره پیگیری برای نشان دادن هر گونه تفاوت بین گروه کنترل و مداخله کوتاه بود.
محققان معتقدند که یافتههای این کارآزمایی برای بیمارانی که از طریق مداخلات بهداشتی موبایل درمان میشوند، مزایای طولانی مدتی دارد. پزشکان امیدوارند با فناوری تلفن همراه بتوانند بهبود سبک زندگی را رشد داده و عوارض پزشکی را کاهش دهند.
سکته مغزی یکی از علل اصلی مرگ و میر و ناتوانی در جهان است. به گفته محققان، دو نوع سکته مغزی وجود دارد. ایسکمیک در صورت انسداد در یکی از شریانهای مغز و خونریزی مغزی در صورت پارگی و نشت یکی از شریانهایی که به مغز خونرسانی میکند. فشار خون بالا عامل شماره یک سکتههای ایسکمیک و هموراژیک است. قند خون بالا، کلسترول بالا، سیگار کشیدن، چاقی، مصرف الکل، ورزش نکردن و رژیم غذایی ناسالم از دیگر دلایل بروز سکته مغزی هستند.
علاوه بر این، پس از سکته مغزی، حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد از بیماران دچار سکته مغزی مجدد میشوند. دلایل اصلی عود سکته عبارتند از قطع داروها، عدم کنترل فشار خون، قند خون، ادامه مصرف سیگار، مصرف الکل، پیروی از عادات غذایی ناسالم و غیره.
شرح کامل این مطالعه و نتایج کارآزمایی در مجله Lancet Global Health منتشر شده است.