مسعود فیروزی مدیر کل بهزیستی خراسان رضوی گفت: در کل کشور ۲ هزارو ۵۰۰ مرکز مثبت زندگی فعالیت دارد که ۲۰۰ مرکز از این تعداد در خراسان رضوی فعال هستند.
او افزود: بر این اساس هر مرکز مثبت زندگی سه مددکار و یک روانشناس دارد و به ازای هر مددکار تعداد ۱۵۰ پرونده مددجویان بهزیستی تحویل میشود.
مدیر کل بهزیستی خراسان رضوی ادامه داد: مراکز مثبت زندگی، مراکز جامع خدمات بهزیستی در سراسر کشور هستند که خدماتی مانند ثبت درخواست تشکیل پرونده ارائه میدهند و قرار است خدمات اجتماعی که دولت ارائه میدهد از طریق این درگاه انجام شود.
فیروزی با با اشاره به ارائه خدمات ۲۲ گانه در مراکز مثبت زندگی، بیان کرد: ثبت درخواست تشکیل پرونده و پاسخگویی به مراجعین، مصاحبه اولیه، اخذ و بررسی مدارک، بازدید منازل مددجویان در صورت نیاز، تحلیل، تشخیص و تعیین اولویتهای نیاز مددجویان، پیگیری امور مددکاری خانواده، ارجاع به مراکز سطح بالاتر و نیازسنجیهای محله از جمله خدمات ۲۲ گانه پیشین در مراکز مثبت زندگی است.
او تصریح کرد: سازمان بهزیستی در راستای اجرای قانون تنظیم بخشی از مقررات دولت در راستای واگذاری فعالیتها به بخش خصوصی اقدام به واگذاری بخش عظیمی از فعالیتهای خود به مراکز خصوصی نموده است.
مدیر کل بهزیستی خراسان رضوی تاکید کرد: اکنون مجموعه بزرگتری از خدمات در مراکز مثبت قرار است ارائه شود که در حال تدوین آییننامه مربوط به آن هستیم. یکی از کارهایی که از سوی بهزیستی به طور جدی پیگیری میشود، انجام خدمات اجتماع محور است که در واقع مشکلات محله با نگرش اجتماع محور که یک کار تخصصی مددکاری اجتماعی است، بررسی و برطرف شود.
فیروزی با بیان اینکه در مراکز مثبت زندگی به جای مراجعه مددجویان کنترل وضعیت آنها از سوی هر مرکز انجام میشود، اظهار کرد: محوریت این مراکز عدالت محوری، محله محوری ارائه خدمات، توانخواه محوری، استفاده از تکنولوژی اطلاعات، غیرحضوری کردن فعالیتها و تحقق دولت الکترونیک میباشد.