مدیرکل غله قم گفت: مرحله سوم طرح هوشمند سازی مدیریت آرد و نان در استان آغاز شده‌است که در آن تخصیص سهمیه نانوایان بر اساس میزان عملکرد و تراکنش‌های طبیعی لحاظ می‌شود و هیچ گونه محدودیتی در خرید متعارف نان برای مردم وجود ندارد.

سعید محمدی گفت: در مرحله نخست طرح نصب دستگاه‌های کارت‌خوان (ثابت و بی‌سیم) در نانوایی‌های استان صورت گرفت، در مرحله دوم پرداخت ۱۵ درصد مابه‌التفاوت قیمت نان به نانوایی‌ها با هدف حمایت از کسب و کار آنان انجام شد و در مرحله سوم نیز برای حمایت بیشتر از نانوایان پرداخت مابه‌تفاوت ۳۰ درصد قیمت نان به واحد‌های نانوایی و تخصیص سهمیه بر اساس میزان عملکرد در دستور کار قرار گرفته‌است.

مدیرکل غله قم افزود: در این طرح به سهمیه ماهانه نانوایانی که تراکنش‌های طبیعی در جریان فروش نان دارند، ۱۰ درصد افزوده می‌شود، اما اگر تراکنش‌های غیر طبیعی داشته باشند از سهمیه ماهانه آن‌ها ۲۰ درصد کم می‌گردد، بر این اساس بعد از اجرایی شدن مرحله سوم طرح هوشمند سازی مدیریت آرد و نان در قم شاهد آن بودیم که سهمیه برخی از نانوایی‌های استان افزایش یافت، برای برخی تغییری نکرد و سهمیه شماری دیگر هم که تراکنش‌های غیر طبیعی داشتند، کاهش یافت.

او ادامه داد: در این مرحله محدودیتی برای خرید متعارف نان از سوی مردم وجود ندارد و اینکه درنانوایی گفته شود هر فرد تنها می‌تواند دو یا سه نان تهیه کند، درست نیست؛ البته باید توجه داشت هرخانواده‌ای در هر نوبت به تعدادی مشخصی نان نیاز دارد (به عنوان مثال در خصوص نان سنگک هر فرد به طول معمول در نهایت ۶ یا هفت نان برای مصرف خانواده خود تهیه می‌کند) که می‌تواند به همان میزان متعارف نان خرید نماید.

محمدی گفت: برای شماری از مردم و اتباع خارجی که کارت عابر بانک ندارند، نانوا موظف شده‌است که کارت خود را برای دستگاه تعریف کند تا این افراد بتوانند نان مورد نیاز خود را تهیه کنند البته در این حالت افراد در هر تراکنش می‌توانند تا ۲ کیلوگرم نان خرید نمایند، این شرایط گذاشته شده تا از تخلف‌های احتمالی از طریق کارت نانوا جلوگیری شود.

مدیرکل غله قم افزود: برای نانوایی‌هایی که نان مورد نیاز سازمان‌ها و ارگان‌ها را تامین می‌کردند نیز راهکاری پیش‌بینی‌شده‌است، به این صورت که کارت بانکی خرید آن سازمان باید در دستگاه کارت‌خوان نانوایی توسط نانوا ثبت شود و بعد آن سازمان می‌تواند تعداد نان مورد نیاز خود را از نانوایی مورد نظر تهیه کند.

او ادامه داد: هیات‌های مذهبی نیز که دارای مجوزهای لازم هستند می‌توانند از همین طریق و ثبت کارت بانکی خود در نانوایی، نان مورد نیاز خود را تهیه کنند، همچنین در مواقع خاص که مردم خودشان هیات و یا جلسه‌ای دارند که مثلا در آن احتیاج به تهیه ۵۰ عدد نان است می‌توانند از طریق کارت نانوا نسبت به تهیه نان مورد نظر خود اقدام کنند.

گفتنی‌است حدود ۹۰۰ نانوایی فعال در استان در هر ماه به‌طور میانگین به ۱۲ هزار تُن گندم برای پخت نان مصرفی مردم نیاز دارند که اداره کل غله و خدمات بازرگانی قم این میزان گندم را تامین می‌کند و در این زمینه کمبودی وجود ندارد.

بر اساس اعلام اداره کل غله و خدمات بازرگانی قم، همواره بهترین ارقام گندم وارد مجتمع ذخیره سازی شهید آصف نخعی قم می‌شود و سپس این گندم‌ها توسط پنج کارخانه تولید آرد فعال در استان به آرد با کیفیت تبدیل شده و در اختیار نانوایی‌های فعال در مناطق مختلف قم قرار می‌گیرد.

آزمایش‌های انجام شده توسط نهاد‌های نظارتی همچون اداره کل استاندارد نشان می‌دهد آرد توزیع شده در میان نانوایی‌های استان از کیفیت لازم برخوردار است و در ادامه نانوایان قمی نیز تلاش می‌کنند با مهارت بالای خود، نان با کیفیتی را به دست مردم برسانند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
سیدمحمد
۱۴:۰۷ ۰۳ اسفند ۱۴۰۱
سلام دیروز تو نانوایی ی نفر ۸ تا نون کارت کشید نونوا عصبانی شد گفت پنج تانون بیشتر بهت نمیدم
بعد گفت پول پنج تا فقط میاد تو حساب ما
مشتری گفت ای بابا از کارتم پول ۸ تا نون کم شد
نانوا گفت دیگه اونو من نمیدونم
مشتری گفت یعنی پول من تو حساب کی رفته!!!!!!
واقعیت رو گفتم داستان سرایی نبود