جلسه ارزیابی کیفیت سموم کشاورزی با حضور عسکری معاونت دفتر آفت کشهای کل کشور و مدیر حفظ نباتات استان کرمان در سالن پیامبر اعظم فرمانداری انار برگزار شد.
عسکری، نماینده حفظ نباتات کشور، استفاده از تجربیات ۳۰ ساله کشاورزان به همراه دستاوردهای علمی در عرصه کشاورزی را در مدیریت تلفیقی و اصولی آفات حائز اهمیت دانست.
او با اشاره به تغییرات شدید آب و هوا و اقلیم و مساعد شدن شرایط برای افزایش نسل آفت و ضعیف شدن گیاه در مقابل آفات بیان داشت: کاربرد بعضی از کودها و تقویت درختان میتواند به کنترل آفت کمک کند.
عسکری به کاهش میزان حد مجاز باقی مانده سموم و آفت کشها مطابق با استانداردهای اتحادیه اروپا هشدار داد و گفت: مصرف آفت کشهای مجاز و باقی مانده سم در محصول پسته و سلامت محصول پسته در صادرات و بازار جهانی بسیار حائز اهمیت است و هم اکنون ۳ مورد سم جدید برای کنترل افت پسیل پسته در مراحل تایید و ثبت نهایی میباشد.
او با بیان اینکه تمام تلاش و همت خود را در افزایش کیفیت و کارآیی و کاربرد سموم خواهیم داشت و کمبودها را جبران خواهیم کرد، به کشاورزان گفت: برای شکایت از سموم مصرفی دارای مشکل، مدارک و مستندات، شامل: قوطی سم، فاکتور به همراه تاریخ، شماره بچ سم و مهر وامضا و گزارش کارشناسی بایستی موجود باشد.
گرجی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان انار در این جلسه، تاریخچهای از مصرف سموم شیمیایی در باغات پسته و مشکلات کنترل آفت کلیدی پسیل پسته و مقاومت آن در برابر سموم شیمیایی در سالهای گذشته بیان داشت.
او میانگین تاثیر سموم استفاده شده در باغات طی پارسال را ذکر کرد و افزود: استفاده از گوگرد با مواد همواره بیشترین تأثیر و دوام را روی آفت داشت و استفاده از گوگرد با محدودیتهای زیادی روبه رو است.
در این جلسه بصیرت، محقق معین پژوهشکده پسته با هدف انتقال آخرین دستاوردهای علمی تحقیقاتی، نکات فنی کنترل آفت پسیل پسته را بیان کرد.
در پایان جلسه حضار در خصوص مشکلات در بخش تولید محصول پسته به بحث و تبادل نظر پرداختند.