معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان گفت: ۷۰ هکتار از اراضی ملی شهرستان دهگلان در راستای اجرای تفاهم نامه سرمایه گذاری در تکمیل زنجیره ارزش سنگ آهن با سرمایه گذاری بیش از ۳ هزار میلیارد تومان اختصاص یافت.

جلسه پیگیری تفاهم‌نامه منعقد شده طرح تولید کنسانتره آهن به ریاست سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کردستان و جمعی از مدیران دستگاه‌های اجرایی مرتبط و سرمایه‌گذار پروژه در سنندج تشکیل شد.

در این جلسه بعد از بررسی‌های انجام شده و تعیین چندین محدوده مختلف در سطح استان، ۸۶ هکتار از اراضی ملی در شهرستان دهگلان انتخاب شد که با توجه به رعایت حریم فاصله از روستا و آبراهه‌ها و کسب موافقت اداره کل محیط زیست و شرکت آب منطقه‌ای استان این مقدار به ۷۰ هکتار کاهش پیدا کرد.

حامد قادرزاده معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان در این جلسه اظهار داشت: بر اساس مطالعات انجام شده، پروژه تولید کنسانتره آهن شهرستان دهگلان که در اطراف روستا‌های دولت‌آباد و چشمه دراز است، در زمینی به مساحت ۷۰ هکتار فعالیت اجرایی آن آغاز می‌شود.

وی با بیان اینکه در این پروژه بیش از ۳ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری صورت می‌گیرد، خاطرنشان کرد: این پروژه قریب به ۶۰۰ نفر اشتغال مستقیم و ۲۵۰ نفر اشتغال غیر مستقیم خواهد داشت.

قادرزاده عنوان کرد: اشتغالزایی این مجموعه باید از مجموعه نیرو‌های بومی در شهرستان دهگلان با معرفی استانداری باشد و فقط در صورت کمبود نیروی متخصص از نیروی دیگر استان‌ها استفاده شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان تاکید کرد: هدف از اجرایی کردن این طرح انجام زنجیره کامل فعالیت ذوب آهن در منطقه ایت و صرفا بهره‌برداری خام مد نظر نیست.

وی بیان کرد: شرکت نباید به هیچ عنوان با معارضین درگیر شوند و تمام زمین ارائه شده به این شرکت باید عاری از هرگونه معارض باشد.

قادرزاده اضافه کرد: شرکت مورد نظر آمادگی لازم و اکثر دستگاه‌های استان نیز موافقت لازم را جهت اجرای این پروژه اعلام کرده‌اند لذا امیدواریم حداکثر تا پایان هفته مسائل اداری و اجرایی آن در استان به اتمام برسد.

وی ادامه داد:، چون زمین مورد نظر بالای ۵۰ هکتار است باید مجوز از تهران اخذ شود و سپس طرح شروع به سرمایه‌گذاری خواهد کرد.

قادرزاده گفت: شرکت ذوب آهن اصفهان تمام سرمایه‌گذاری لازم را انجام می‌دهد و نیازی به تسهیلات آنچنانی نداریم و درگیری‌های اجرایی در کمترین حد ممکن خواهد بود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان گفت: با انجام هر کاری تا حدودی به محیط زیست آسیب وارد می‌شود لذا هدف ما این است که سرمایه‌گذاری‌های انجام شده با کمترین آسیب به محیط زیست همراه باشد که رعایت حریم قانونی در اولویت قرار دارد به همین دلیل مساحت اراضی که قرار بوده برای اجرای این طرح اختصاص داده شود کاهش پیدا کرد.

معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست کردستان نیز در این جلسه اظهار کرد: براساس قوانین و مقررات محل اجرای هر طرح صنعتی و معدنی باید ۵۰۰ متر از آبراهه‌های سطحی و یک هزار و ۲۰۰ متر از منطقه مسکونی فاصله داشته باشد و از آنجا که جمعیت روستا‌های محدوده اجرای طرح تولید کنسانتره شرکت پایش معادن کم است با فاصله یک هزار متر از روستا موافقت شده است.

کژال حبیب‌زاده ادامه داد: دپوی باطله مواد معدنی استخراج و فرآوری شده در این واحد معدنی آلودگی ایجاد می‌کند بنابراین حفظ سلامتی مردم و محیط زیست در اولویت است.


بیشتر بخوانید:

تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری در تکمیل زنجیره ارزش سنگ آهن در کردستان امضا شد


 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.