این تولهیوز محبوب ایرانی از چند روز پیش به خاطر مشکلات گوارشی و نارسایی شدید کلیه به بیمارستان دامپزشکی مرکزی تهران منتقل شده و تحت دیالیز و درمان قرار گرفته بود.
«پیروز» تنها توله باقیمانده «ایران» و «فیروز» بود که در ۱۱ اردیبهشت امسال همراه با دو توله دیگر برای اولین بار از طریق «بارداری در حصار» به دنیا آمد و به نماد پروژه حفظ نژاد یوزپلنگ آسیایی (ایرانی) تبدیل شد.
ایران، مادر پیروز، که در اسارت باردار شد، پس از تولد، فرزندانش را رها کرد اما خبر تولد شگفتانگیز و سزارینی این سه تولهیوز ایرانی در پارک ملی توران با وجود مشکلات مادرزادی فراوانی که از بدو تولد با خود داشتند، علاقمندان به محیطزیست را به حفظ نژاد یوزپلنگ ایرانی امیدوار کرد.
اما با توجه به اینکه مادهیوز ایرانی پس از تولد تولههایش، آنها را نپذیرفت، دو فرزند او در همان روزهای اول به علت وارد شدن شیر به ریههایش تلف شدند و پیروز تنها فرزند ایران بود که شانس زنده ماندن پیدا کرد و به همین دلیل، بسیاری از افراد، پروژه حفظ نژاد یوزپلنگ ایرانی را با نام او میشناختند.
چرا «پیروز» تلف شد؟
ولی سومین توله ایران هم نتوانست تولد یکسالگی خودش را ببیند. به گفته حسن اکبری، معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست کشور، پیروز تولهیوزی بود که در شرایط خاصی متولد و بزرگ شد و از همان ابتدا به دلیل اینکه شیر مادرش را نخورده بود، سیستم ایمنی ضعیفی داشت. او با وزن نامتعارف (نصف وزن استاندارد) به دنیا آمده بود و به این خاطر که در شرایط طبیعی بزرگ نشده بود، توانایی مقابله با بسیاری از عوامل بیماریزا را نداشت و به همین دلیل در این چند ماه با عفونتهای متعددی دست به گریبان شد که در نهایت باعث تلف شدنش شد.
«پیروز» که به دلیل زنده ماندنش در روزهای سخت بعد از تولد، پیروز نام گرفته بود، حاصل نخستین تجربه سزارین یک یوزپلنگ ایرانی در اسارت با توان داخلی متخصصان کشورمان بود و برخی کارشناسان از همان ابتدا پیشبینی کرده بودند که پس از عدم پذیرش تولهها توسط مادرشان، این یوزها دچار مشکلات جدی شوند.
یک خبر خوش!
با وجود تلف شدن تنها بازمانده پروژه تکثیر یوز ایرانی در اسارت، گفته میشود که «ایران» مادر «پیروز» دوباره باردار شده و همین مسئله امیدها را به افزایش جمعیت یوزپلنگ ایرانی دوباره زنده میکند.
لطفا مواظب باشین موج سواری های جدید در راهه
یوز باید در طبیعت حفاظت شود و زاد و ولد کند این روشهای تکراری در اسارت فقط نسل یوز را زودتر به انقراض نزدیک میکند
احتمالا متخصصان اونا هم از خودشون بودن. اصلا کار کار خودشونه
اروم باش
خب ناراحتی داره دیگه
ما کلا مشکلمون چیز دیگه هست معیشت مسکن و...
مامانش دوباره حامله است...
خدایاشکرت
اما کاش بار بعد، ما را با زندگی یک توله یوز همراه نکنند، اونقدر با بزرگ شدنش همراه شده بودم که از مرگش دلم گرفت و نتونستم جلوی گریه خودم رو بگیرم
چقدر نادان داریم تو این کشور با کیا شدیم نود ملیون آخه توله یوز چه ربطی به کشورداری داره
چرا ما همیشه دیگران را مقصر میکنیم ، ولی از خودمان بری هستیم؟
من اگر خودم رو اصلاح نکنم ، چطوری توقع خوب شدن اوضاع جامعه را داشته باشم؟
چرا ما به این مسائل توجه نداریم ؟ مگر ما جز همین کشور نیستیم؟ چطور توقع داریم همه چی درست شود ، درصورتی که خودمان هیچ نمیکنیم؟ به خدا قسم که اکثر مشکلات ، زمینه سازش خودمان هستیم.
ای کاش حداقل چند تا مستند راز بقا میدیدن یا متخصص از خارج می اوردن تا این نوله تلف نشه
آزادشون کنید تو طبیعت والا سالم زندگیشونو میکنن.بعد ما توقع داریم اقتصاد مملکتون درست بشه با این مدیریت های افتضاح
بدون توهین ابراز عقیده کنید
میمون توهینه؟
چقدر پاستوریزه ای
"اگه این هزینه ها رو روی گاو گوسفند کرده بودید الان گوشت اینقدر گرون نبود" ...... این نظر دوستمون هم از همه اتفاقاتت دردناک تره که هنوز نمیدونه اگر محیط زیست درست و سالمی نداشته باشیم، زندگی نخواهیم داشت.
متاسفانه افراد با دانش کم با همین افکار و تحصیلات،در حال مدیریت هشتند که باید استعفا بدهند تا روی تازه به کالبد کشور دمیده شود
مگر گل و گیاه هست که بتوان یک پلنگ رو به روش کلون سازی حفظ کرد!!
دانش خودتان در این زمینه افزایش دهید!
مگر چند قلاده از این پلنگ های زیبا در کشور عزیزمون وجود دارد که شما میفرمایید آزمایشات کلون سازی روی این قلاده های در حال انقراض انجام شود!
هر آزمایشی با آزمون و خطا بسیار زیادی به سرانجام میرسهمنجر به تلف شدن حیوان خواهد شد..همانطور که در بحث کلون سازی یک روزه همچین دستاوردی برای کشور حاصل نشد
هر چیز جایی و هر نکته مکانی دارد!
مگر چند قلاده ماده پلنگ در کشورمون وجود داره که دانشمندان کشورمون ریسک آزمون خطا اون رو بپذیرند؟؟!!
آیا تضمینی وجود دارد آن قلاده پلنگ ماده در حال انقراض در این آزمایشات مجددا تلف نشود!؟؟
هر آزمایشی همراه با احتمال خطا در آزمایش صورت می گیرد...همانطور که کلون سازی گوسفند در ایران با آزمون و خطا بسیار زیاد به سرانجام رسید.
چقدر نابغه داریم
روی هر دو باید سرمایه گذاری کرد یکی برای معیشت و یکی برای حفظ محیط زیست مقایسه این دو اشتباه
بازیچه ندانم کاری های عده ایی به ظاهر مسئول نیستن
همیشه بیادت هستیم