سرپرست دادگاه‌های خانواده خراسان رضوی گفت:کسانی که به فقه مراجعه می‌کنند بدانند در فقه زمان و مکان دو عنصر تعیین کننده هستند.

حجت الاسلام مهدی ابراهیمی سرپرست مجتمع قضایی دادگاه‌های خانواده خراسان رضوی در نخستین همایش بررسی علل پیامد‌های کودک همسری که با حضور اساتید و قضات برجسته خراسان رضوی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تایباد برگزار شد  گفت: در موضوع کودک همسری؛ نمی‌توان صرفا به شرع یا قانون اتکا کرد، بلکه موضوعات مختلف را باید در نظر داشت. در برخی مراکز استان‌ها تناسب طلاق به ازدواج یک به سه است، این یعنی باید تمام مراکز فرهنگی ما را تکان دهد و فعالین فرهنگی و اجتماعی را حرام خواب کند.

او افزود:ما در حوزه خانواده در جریان اصلاح قانون ۱۰۴۱ قانون مدنی، به مجلس پیشنهاد دادیم این قانون اصلاح شود، اما شاهد بودیم در مجلس گفتند آنقدر لوایح داریم که نوبت به این موضوعات نمی‌رسد. امروز جای یک وزارتخانه یا سازمان قانونی در حوزه خانواده خالی است. نباید خانواده یک متولی واحد داشته باشد؟

سرپرست مجتمع قضایی دادگاه‌های خانواده خراسان رضوی ادامه داد: در اصل ازدواج دچار افراط و تفریط هستیم، نه ازدواج دیرهنگام و نه زودهنگام معقول است. در موضوع کودک همسری کسانی که به فقه مراجعه می‌کنند بدانند در فقه زمان و مکان دو عنصر تعیین کننده هستند. امروز اگر یک مرجع دینی از ابطال ازدواج زیر ۱۳ سال سخن می‌گوید، به دلیل درک از زمان و مکان است .

 ابراهیمی بیان کرد : عوامل و تهدید‌های کودک همسری را باید بررسی کنیم، ما در دادگاه‌های خانواده شاهد حضور زنی پس از ۱۰ سال برای طلاق هستیم که به شدت گریه می‌کند که این فرد را به من تحمیل کردند. ما در ۳۰ دادگاه مجتمع خانواده مشهد پرونده‌های فراوانی داریم که توجه به ساماندهی عاقدین را تاکید می‌کند؛ وقتی موضوع ساماندهی را مطرح کردیم اعتراض کردند که شما به دنبال جلوگیری از اصل ازدواج هستید.


بیشتر بخوانید

او تصریح کرد : در این همایش‌ها باید راهکار ایجاد شود؛ اعتقاد مذهبی، فقر، ترس از در خانه ماندن دختر، زندگی با نامادری یا ناپدری، ضعف قوانین، اختلاف طبقاتی، تحصیلات و پدرسالاری از عوامل اصلی کودک همسری است و عدم درک درست از زندگی، نداشتن مهارت‌های زندگی، حاملگی در دوره کودکی، ازدواج دختران خردسال با مردان سن بالا، بالا رفتن آمار طلاق، بالا رفتن آمار روابط فرا زناشویی، تغییر مسیر زندگی کودکان از چالش‌های کودک‌همسری است که ما هر روز در دادگاه‌های خانواده شاهد آن هستیم.

سرپرست مجتمع قضایی دادگاه‌های خانواده خراسان رضوی تاکید کرد: کودک همسری حق بهداشت، حق تحصیل و حق انتخاب خود را از دست می‌دهد. افزایش سطح تحصیلات، افزایش آگاهی والدین، وضع قانون با ضمانت اجرای لازم، استفاده از ظرفیت‌های رسانه‌ای و مراکز فرهنگی و تبلیغی راهکار‌هایی است که می‌تواند در این پدیده موثر باشد.

سیدامیر مرتضوی  معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان رضوی گفت : در اهمیت و ضرورت پدیده کودک همسری کسی شک ندارد، البته اختلاف نظر طبیعی است.

او  افزود: برای اینکه در امر پیشگیری موفق باشیم، باید اساس کار تحقیق و پژوهش باشد و این پژوهش نیز میدانی باشد چرا که در میدانی آمار هم واقعی است. ما باید به سمتی حرکت کنیم که مقالات و پژوهش‌های دانشگاهی به این سمت هدایت شود، همچنین باید در این موضوع منطقی فکر کنیم، نمی‌توان یک پدیده را در کل کشور یکسان دید.

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان رضوی ادامه داد: در حوزه تایباد، خواف و تربت جام نیاز به برگزاری جلسات منطقه‌ای داریم، نتایج این نشست‌ها و پژوهش‌ها از طریق پژوهشگاه به پایتخت ارسال و از آن حمایت می‌شود.

مرتضوی بیان کرد :یکی از برنامه‌های مصوب ما در معاونت اجتماعی استان باید موضوع کودک همسری باشد؛ موضوع دوم در موفقیت در پیشگیری، مشارکت است، هیچ نهادی نمی‌تواند مدعی شود یک طرفه می‌تواند معضلی را حل کند، ما با بهزیستی استان پروژه‌ای را شروع کردیم و امروز با افتخار اعلام می‌کنیم ۵۰ درصد پرونده‌های طلاق ما منجر به سازش می‌شود

او تصریح کرد: تمام دستگاه‌های فرهنگی باید در امر آموزش به قوه قضاییه کمک کنند، آنجایی که قوه قضاییه باید حمایت کند، ما آماده همکاری و مشارکت هستیم؛ امروز ۸۰۰ واحد تولیدی را از تعطیلی جلوگیری کردیم و حداقل ۸ هزار شغل حفظ شدند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.