معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست به تشریح سرنوشت «پیروز» پس از مرگ پرداخت.

حسن اکبری درباره سرنوشت «پیروز» پس از مرگ اظهار کرد: لاشه «پیروز» در تهران است. ابتدا لاشه او برای کالبدشکافی انتقال داده و برخی آزمایش‌های دامپزشکی لازم روی لاشه انجام سپس برای تاکسیدرمی پوست‌کنی شد.

وی با اشاره به اندام‌های جنسی «پیروز» گفت: با مرکز ملی ذخایر ژنتیکی تفاهمنامه‌ای داریم بدین جهت با آن‌ها هماهنگ کردیم تا همزمان با کالبدشکافی اندام‌های جنسی او را بردارند و ذخیره کنند چراکه این اندام‌ها ارزشمند هستند و در آینده در صورت نیاز می‌توان از آن‌ها استفاده کرد. به عبارتی ژن «پیروز» تا همیشه حفظ خواهد شد.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: اگر زمان بسیاری از مرگ حیوان نگذشته باشد می‌توان اندام‌های جنسی را برداشت کرد. آن‌ها را در شرایط خاص و دمای مناسب نگهداری می‌کنند تا در آینده قابل استفاده باشد.

وی درباره گزارش‌های مربوط به «پیروز» توضیح داد: اکنون در حال دریافت گزارش‌های تکمیلی پزشکی و کالبدگشایی «پیروز» هستیم. گزارش پاتولوژی نیز کمی زمان‌بر است، اما پس از آن می‌توانیم اطلاع‌رسانی کاملی را از روند انجام شده درباره او ارائه دهیم.

اکبری در پایان درباره اظهارنظر‌هایی متفاوت در زمینه بیماری‌های «پیروز» گفت: این مطالب مربوط به اطلاعات پزشکی حیوان است. بدین جهت وقتی از افراد مختلف که تخصص پزشکی ندارند، سوال می‌شود جز این تناقضات نتیجه دیگری ندارد. ما در حال تهیه یک گزارش کامل هستیم تا افرادی از گروه‌های مردمی و فعالان محیط زیست که واقعا به دنبال حقیقت هستند بتوانند از جریان مطلع شوند.

«پیروز» به همراه دو توله یوز دیگر ۱۱ اردیبهشت ماه به روش سزارین از «ایران» - ماده یوز در اسارت - در پارک ملی توران متولد شد و تنها او زنده ماند که در پارک پردیسان از او نگهداری می‌شد. پنجشنبه شب (۴ اسفندماه) دستگاه گوارش «پیروز» دچار مشکل شد و دفع نداشت بنابراین به بیمارستان دامپزشکی مرکزی انتقال داده شد. معاینات لازم انجام شد و با حال مساعد به پارک پردیسان برگشت، اما شنبه (۶ اسفند) دوباره به علت وضعیت نامساعدی که داشت به بیمارستان منتقل شد.

دوشنبه عصر (۸ اسفند) به علت شرایط نامساعد برای او دیالیز صفاقی انجام شد، اما به گفته امید مرادی - رئیس بیمارستان دامپزشکی مرکزی - با توجه به آغاز دیالیز کراتین خون او به پایین‌تر از ۱۱ رسید و حیوان دیشب از جایش بلند شد و به وضعیت او خیلی خوشبین بودیم، اما متاسفانه حیوان در نهایت از دست رفت.

همچنین به گفته غلامرضا ابدالی - مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان محیط زیست - «پیروز» از ابتدای تولد مشکلات گوارشی و نارسایی کلیوی داشته، اما با آن مدارا می‌کرده است.

منبع: ایسنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
جواد
۱۱:۵۰ ۱۱ اسفند ۱۴۰۱
سوم و هفته و چهلم و سالگرد ههههههه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۶ ۱۱ اسفند ۱۴۰۱
این یک نمونه آزمایشگاهی بوده و خدا را شکر که مادرش هست و دوباره باردار، و بچه دار میشود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۳ ۱۱ اسفند ۱۴۰۱
پس از مرگ میره به بهشت روحش شاد!
Iran (Islamic Republic of)
محمد ت
۰۹:۴۹ ۱۱ اسفند ۱۴۰۱
چی شد نظر ما با افکار شما منطبق نبود که نشرش ندادید؟ حتی در صف انتظار هم قرار ندادید انوقت ادعای ازادی بیان و استقلال و ............... دارید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۷ ۱۱ اسفند ۱۴۰۱
بعضی نظرات کلید ارسال را کج یا بد میزنی اصلا نمیره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۲۳ ۱۱ اسفند ۱۴۰۱
خبرهائی که هیچ دردی ازانسان دوانمی کنند فقط انسان رادچار غفلت ازخودش می کنند این چندمین خبر است که دراین موردمی گذارید...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۵ ۱۱ اسفند ۱۴۰۱
سرت در نمیاد نظر نده امثال شما بی بصیرت ها که هیچی بارتون‌نیست مملکت رو به فنا دادید سرمایه ملی میدونی‌چیه حیاط وحش میدونی چیه توریست گردشگر میدونی چیه ووو
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۱۹ ۱۱ اسفند ۱۴۰۱
خدا لعنت کنه شما رو که به نام سازمان محیط زیست , بودجه مملکت رو به باد میدید و خیلی راحت سر جاتون نشستید و ککتون هم نمیگزه . شما باید از خجالت و شرمساری برید بمیرید و از کار استعفا بدید , واقعا روی سنگ پا رو سفید کردید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۰ ۱۰ اسفند ۱۴۰۱
کی مث من قبل از خوندن متن اومده فقط کامنت بخونه؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۷ ۱۰ اسفند ۱۴۰۱
زمانیکه حیوان در اسارت است بدلیل اینکه زیاد فعالیت ندارد و فشار بر عضلات شکم وارد نمیشود ،دفع مدفوع بسختی صورت میگیرد،این موضوع موجب بالا رفتن فشار داخل شکمی حیوان شده که به نوبه خود موجب اشکال در دفع ادرار نیز میشود،احتمالا در کالبد شکافی حیوان تورم کلیه ها ناشی از برگشت ادرار به کلیه گزارش خواهد شد