همایش روستا و عشایر در رسانه با حضور رئیس سازمان صدا و سیما و جعی از نمایندگان عشایر و روستاییان کشور در مرکز همایشهای بین الملی صدا و سیما برکزار شد.
رئیس سازمان صداوسیما در این همایش با اذعان به بی توجهی به روستاییان و عشایر در رسانه ملی، خطاب به روستاییان و عشایر گفت: رسانه باید سهم شما را ببیند و شما نیز باید سهم خودتان را در رسانه پیدا کنید و این توجه حق شما است؛ حقی که سال ها از شما دریغ شده و ما باید در قاب رسانه به آن توجه کنیم.
جبلی افزود: متاسفم که در بین همه کسانی که مدام از صداوسیما انتقاد میکنند تا به حال یک نفر از بیتوجهای ما به روستاها انتقاد نکرده و امروز ما خودمان را در فضای نقد قرار میدهیم و از شما میخواهیم که از ما مطالبه کنید.
او گفت: امروز شما صفا آوردید، هوا آوردید، امید آوردید، نشاط، شجاعت و خلاقیت و همه چیزهای خوب را با خودتان به صداوسیما آوردید و جایتان در این سالها خالی بود؛ به آغوش رسانه ملی خوش آمدید، مدتها منتطر شما بودیم و امیدواریم حق میزبانی و میهمانی را به خوبی به جا آورده باشیم.
هویت محوری و عدالت گستری فعالیتهای دوره جدید صداوسیما
رئیس سازمان صداوسیما گفت: در دوره جدید، صداوسیما تمام فعالیتهای خود را ذیل دو عنوان "هویت محوری" و "عدالت گستری" قرار داده است و روستاییان و عشایر هم مصداق هویت محوری و هم مصداق عدالت گستری هستند.
او افزود: هویت محوری، یعنی توجه به فرهنگ روستا، تاریخ و تمدن ایران که شما نماینده آن هستید و معنای عدالت گستری یعنی اینکه به تمام توانمندیها، امکانات و ظرفیتهای شما توجه کنیم.
جبلی با اشاره به حضور روستائیان در راهپیمایی ۲۲ بهمن، گفت: در ۲۲ بهمن وقتی به جای پخش تصاویر راهپیمایی به شکل متداول، اولین بخش خبری را به حضور روستاییان با تراکتور، وانت، اسب و قاطر در راهپیمایی اختصاص دادیم، سیل تماسها به سازمان شد که چه اتفاقی در روستاها افتاده که سرخط خبرها را به این فضا اختصاص دادید.
رئیس سازمان صداوسیما ادامه داد: در واقع اتفاق خاصی رخ نداده بود چرا که ۴۳ سال بود این حضور رخ میداد اما ما چشمانمان را به این تصاویر بسته بودیم و از بخش مهمی از جامعه غافل بودیم.
او ادامه داد: اگر سال گذشته ۳۰ الی ۴ روستا را در ۲۲بهمن روی آنتن بردیم امسال نزدیک به ۶۰۰ روستا برای ما تصویر ارسال کردند و آنتن ما فقط نیمی از این شور و حضور را توانست انعکاس دهد.
جبلی گفت: ما مدیون روستاییان و عشایر هستیم و امیدواریم با برگزاری این همایش سهم کوچکی از معرفی و توجه به شما را ادا کرده باشیم.
جبران کاستیها و توجه به روستا و عشایر در رسانه ملی
رئیس صداوسیمای جمهوری اسلامی با بیان اینکه برگزاری این همایش آغاز یک مسیر رو به جلو است، این سوال را مطرح کرد که سهم روستاها و عشایر در میان صدها تولید تلویزیونی چقدر است و افزود: این وظیفه ما است که با بهرهبردن از فضای زیبای روستاها و با نمایش سبک زندگی سالم و روابط اجتماعی درست، مروج فرهنگ روستایی و عشایری که حفظ و حراست از وطن بخشی از آن است باشیم.
او با اشاره به امنیت اجتماعی و فرهنگی در روستاها، گفت: روستاها به دلیل ویژگیهای محیطی و اقتصادی که دارند میتوانند در مسیر حل مشکلات شهری نقش داشته باشند و با ایجاد فرصتهای سرمایهگذاری در روستاها بار این مشکلات از جمله ترافیک، اشتغال و تغذیه ناسالم حل میشود.
آغوش باز رسانه ملی برای روستاییان و عشایر
رئیس سازمان صداوسیما با بیان اینکه رسانه ملی با آغوش باز از حضور جامعه روستایی و عشایری استقبال میکند و این نگاه باید به یک مطالبه ملی تبدیل شود، گفت: متاسفم که در بین همه کسانی که مدام از صداوسیما انتقاد میکنند تا به حال یک نفر برای عدم توجه به روستاها انتقاد نکرده و امروز ما خودمان را در فضای نقد قرار میدهیم و از شما میخواهیم از ما مطالبه کنید.
او ادامه داد: ما باید عدالت رسانهای را رعایت کنیم و نشان دادن واقعیتهای زیبا در روستاها وظیفه ما است و اگر این کار را نکنیم یعنی کار غیرملی و غیرانقلابی کردهایم.
جبلی با اظهار امیدواری برای تحقق دو سرفصل هویتمحوری و عدالت گستری در رسانه ملی، بیان داشت: این دو محور مصداق توجه به همه ظرفیتهای کشور و مطالبه اصلی مقام معظم رهبری از رسانه ملی است.
در بخشی از این همایش جمعی از نمایندگان روستاییان و عشایر کشور مطالبات و درخواست ها و انتظارات خود را رسانه ها بویژه صداوسیما بیان داشتند. تقدیر از هنرمندانی که در حوزه روستا و عشایر فعالیت داشتند بخش پایانی همایش روستا و عشایر در رسانه بود.
برپایی چندین سیاه چادر عشایری از استان های مختلف و اجرای موسیقی های محلی و حضور عشایر با پوشش های محلی در محوطه صدا وسیما جلوه و حال و هوایی خاص داده بود. رئیس سازمان صدا و سیما با حضور در این سیاه چادرها دقایقی را مهمان عشایر بود.