مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان در حاشیه این بازدید گفت: در آستانه روز جهانی حیات وحش جمعی از دانشجویان دانشگاه گیلان در پناهگاه حیات وحش سلکه حضور یافتند و در یک کلاس آموزشی و کارگاه پرنده نگاری نیز شرکت کردند.
حمزه عشوری افزود: بر اساس آخرین سرشماری در تالاب انزلی و صومعه سرا یکصدهزارپرنده مهاجر سرشماری شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان کشورهای عضو سازمان ملل متحد در جهت افزایش آگاهی از وضعیت گیاهان و جانوران هر سال مراسمی برگزار میکنند و یکی از موضوعاتی که برای ما و کل جهان اهمیت دارد این است که در طول ۴۰ سال گذشته حدود ۴۰ درصد از جمعیت پرندگان، خزندگان، دوزیستان و ماهیان کاهش یافته است.
سرشماری ۱۰۰ هزار پرنده مهاجر در تالاب انزلی و صومعه سراحمزه عشوری افزود: ۲ گونه جانوری گربه سانان؛ شیر ایرانی و ببر مازندران؛ در ۱۰۰ سال اخیر منقرض شده اند و در حال حاضر بزرگترین گربه سان ایرانی به نام پلنگ ایرانی نیز در خطر انقراض قرار گرفته و براساس آخرین گزارش صندوق حیات وحش ۴۵ درصد جمعیت مهره داران ایرانی نیز کاهش پیدا کرده است.
وی افزود: برای حفاظت حیات وحش باید همه مشارکت داشته باشند و حفاظت از حیات وحش تنها به وسیله یک دستگاه امکان پذیر نیست به همین دلیل امسال شعار روز جهانی حیات وحش «مشارکت همگانی برای حفاظت از حیات وحش» است.