در چند ماه اخیر همزمان با قطعی برق بسیاری از صنایع بزرگ در کشور شاهد کمبود عرضه و نوسان قیمت در مصالح ساختمانی از جمله سیمان، میلگرد و فولاد بودیم اما افزایش عرضه این مصالح ساختمانی در چند وقت اخیر باعث شده که حجم ساخت وساز در کشور افزایش یابد.
براساس این گزارش در چند وقت اخیر شاهد افزایش قیمتها و همچنین میزان عرضه مصالح ساختمانی به ویژه سیمان و فولاد در کشور بودیم، صنایعی که بخش عمده ساخت مسکن را در برمیگیرند. این در حالی بود که مسئولان وزارت نیرو اعلام کرده بودند برق این صنایع تنها در برخی از ساعات قطع شده و با هماهنگیهای صورت گرفته بخشی از این قطعیها در سایر ساعات روز و ایام تعطیلی جبران شده است.
بازار مصالح ساختمانی به ثبات رسیده است
این موارد خود بهانه جدیدی برای افزایش قیمت مصالح ساختمانی و در نتیجه افزایش قیمت تمام شده ساخت واحدهای مسکونی در کشور شد. به تازگی امید قالیباف سخنگوی وزرات صمت اعلام کرد که مشکل کمبود مصالح ساختمانی در بازار برطرف شده و در حال حاضر هیچ قطعی برقی در صنایع ساختمانی و همچنین معدنی نداریم؛ بنابراین با افزایش میزان تولید کارخانهها میزان عرضه هم در بازار افزایش یافته که همین امر خود باعث ساماندهی بازار خواهد شد.
در همین رابطه ایرج رهبر رئیس کانون سراسری انبوهسازان در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان با بیان اینکه عرضه سیمان و فولاد در بورس و قطع شدن برق کارخانهها بهانهای شده است که قیمت مصالح ساختمانی به ویژه سیمان افزایش یابد و نرخ آن به صورت فله به یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان برسد، گفت: با کند شدن روند قطعی برق کارخانهها هم اکنون قیمت مصالح ساختمانی به ویژه سیمان کاهش ۲۰ تا ۳۰ درصدی داشته که به طور قطع این کاهش قیمت در بازار مسکن و همچنین قیمت تمام شده ساخت مسکن اثرگذار خواهد بود.
او میگوید: بخش عمدهای از قیمت مسکن را زمین و مصالح ساختمانی دربرمیگیرد بنابراین افزایش قیمت مصالح ساختمانی در این مدت خود زمینهساز رشد چشمگیر قیمت مسکن در این مدت شده است.
رهبر گفت: عرضه مصالح ساختمانی در بورس برای شفافیت هیچ اثری در کنترل قیمتها ندارد و این اقدام خود تنها بهانهای برای رشد دوباره قیمتها در این بازار میشود؛ بنابراین دولت باید برای بهبود وضعیت بازار مصالح ساختمانی در سال جدید اقدامات لازم برای عرضه آن را در دستور کار خود قرار دهد و بتواند با راهاندازی کارت مصالح ساختمانی، بازار ساخت وساز را کنترل کند.
همچنین آقای فرشید پورحاجت گفت: قیمت فولاد در یک ماه گذشته با نوساناتی روبرو شد، اما با تثبیت قیمتها به طور قطع قیمت مصالح ساختمانی روند کاهشی پیدا خواهند کرد.
به گفته دبیر انجمن انبوهسازان مسکن کشور، با حمایت دولت از ساخت و سازها و همچنین کنترل قیمتها و نظارت بر روند دستمزد مشاغل، شاهد بهبود این بازار در آینده خواهیم بود.
او میگوید: حمایت از سازندگان داخلی و همچنین ایجاد کارت مصالح ساختمانی شاید راهکاری برای بهبود وضعیت بازار مسکن در آینده باشد.
براساس این گزارش کنترل بازار مسکن به ویژه قیمت تمام شده ساخت واحدهای مسکونی، در گرو کنترل مصالح ساختمانی به ویژه سیمان و فولاد است؛ درصورتی که دولت بتواند دلالان و سوداگران را از این بازار خارج کند بازار مسکن میتواند رنگ آرامش را در سال جدید به خود ببنید.
میلگرد از ابتدای سال 1401پانرذه هزار تومان بود الان بیست و پنج کجای این ثبات
به بهانه قطع گاز آجر ۳برابر شد
به بهانه آخرسال وبورس سيمان ۲برابر شد
خوب حالا بگو میخواییم قیمت ها راتثبیت کنیم
خواهشاً قیمت خودرو واقعی شود تا قرعه کشی برداشته بشه و مردم با نیاز واقعی خریدار شوند.
آیا میدانید که در عرض 2 سال اخیر قیمت مسکن حداقل 3 الی 4 برابر شده . و امثال شما باعث این فاجعه بودید.
هر کالایی که وارد بورس شده قیمت آن چند برابر
شده... دلالها و بنگاه های معملاتی هم باعث
افزایش قیمتها هستند
از 4 ماه قبل دوبرابر شده و ثابت مانده است
درود خداوند پاک و بی همتا به روان پاک شهدا ی ایران زمین آنهایی که مرد ایمان و اراده و همت و غیرت و وطن پرست و...
بنده هم خیلی مرد عمل نیستم ولی پول حرام سر سفره خانواده نمیارم و همیشه مدیون شهدا هستیم
هرچه ما پس انداز و درآمد داریم همش خرج همین مسکن میکنیم
آخرش هم تموم نمیشه