آزمایشات نشان داد که واکسن جدید برای سرطان دهانه رحم، تومور‌ها را تا ۸۰ درصد کاهش می‌دهد.

محققان دانشگاه پنسیلوانیا و سائوپائولو ۳ واکسن را بر اساس واکسن پیام رسان (mRNA) که اساس واکسن "کرونا" را تشکیل داد، روی تومور‌های ناشی از ویروس پاپیلومای انسانی آزمایش کردند.

اگرچه ویروس پاپیلومای انسانی "HPV" برای بسیاری از افراد مشکلی ایجاد نمی‌کند، اما می‌تواند خطر ابتلا به برخی از انواع سرطان مانند سرطان دهانه رحم را افزایش دهد.

این سه واکسن قبلا بر روی موش‌های مبتلا به تومور HPV آزمایش شده بودند و مشخص شد که هر واکسن می‌تواند اندازه تومور‌ها را با یک دوز کاهش دهد.

این واکسن را می‌توان برای پیشگیری از HPV و سرطان‌هایی که ایجاد می‌کند به جوانان تزریق کرد، اما افرادی که از قبل تومور دارند را درمان نمی‌کند.

محققان اعلام کرده اند که این واکسن به نتایج موثری دست یافته است؛ دوز‌های پایین پاسخ‌های ایمنی قوی را برانگیخت و باعث کوچک شدن تومور در ۸۰ درصد موش‌های مبتلا به تومور‌های پیشرفته شد.

به گفته محققان، این واکسن را می‌توان برای پیشگیری از HPV و پیشگیری از سرطان‌هایی که ایجاد می‌کند به جوانان تزریق کرد، اما کسانی که قبلا تومور دارند را درمان نمی‌کند.

این یافته‌های جدید در کنفرانس انجمن آمریکایی برای پیشرفت علم در واشنگتن فاش شد، با این حال، محققان آزمایشات بالینی بیشتری را انجام خواهند داد.

شایان ذکر است که اولین واکسن ویروس پاپیلومای انسانی در سال ۲۰۰۶ تولید شد و تا سال ۲۰۱۷، ۷۱ کشور این واکسن را به لیست واکسن‌های روتین اضافه کرده اند و همه انواع واکسن‌ها در برابر حداقل ۱۶ یا ۱۸ علت اصلی سرطان گردنه رحم محافظت می‌کنند.

منبع: دیلی میل

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.