آقای محمدمهدی برادران گفت: صنعت طلا و جواهر این سالها رشد و پیشرفت چشمگیری داشته است، تا جایی که فعالان این بخش توانستند بهترین و بهروزترین طراحیها را ارائه دهند. ضمن اینکه از نظر ساخت ماشین آلات تخصصی مورد نیاز این صنعت در جایگاه خوبی هستیم تا جایی که برخی از کشورهای اروپایی، متقاضی ماشین آلات ایرانی هستند.
معاون وزیر صمت ادامه داد: دغدغهای که برای فعالان این بخش وجود دارد، این است که برخی از محصولات نهایی به صورت قاچاق وارد کشور میشود؛ این در حالی است که امسال در دولت مصوب شد تا فعالان این بخش، شمش طلا و نقره را که جزء مواد اولیه ساخت است با تعرفهی گمرکی صفر بتوانند وارد کنند تا مشوقی باشد برای تولیدکنندگانی که به صورت قانونی در این فضا فعالیت میکنند.
برادران گفت: مشکلی که در سالهای گذشته علاوه بر تحریمها دامن صنعت طلا و جواهر را گرفت، بحث اجرا نکردن برخی قوانین توسط نهادهای مرتبط با این بخش بود که منجر به مشکلاتی از جمله افزایش قیمت بی رویه در بازار شد. امیدواریم سالها اجرا نشدن قانون را بتوانیم در این مدت جبران کنیم، زیرا اجرای قانون باعث شفافیت میشود و کاهش قاچاق و پولشویی را به دنبال خواهد داشت.
معاون وزیر صمت اضافه کرد: با اجرای قانون مصوبی که مجلس شورای اسلامی در این حوزه دارد و تکالیفی که ریاست جمهوری در قالب ستاد مقابله با کالاهای قاچاق و ارز برای نهادهایی مثل بانک مرکزی و مجموعههای مرتبط دارد سبب میشود تا همین اندک محصولات نهایی هم به کشور وارد نشود و تولیدکننده داخلی متضرر نشود.