استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه زندگی اجتماعی نیازمند شبکه‌سازی است، گفت: با ترویج و فرهنگ زندگی جمعی بسیاری از مشکلات کنونی جامعه با آمدن مردم در صحنه حل می‌شود.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین علی‌رضا پناهیان در اختتامیه دوره هم‌عهدی ویژه فرماندهان نواحی بسیج کشور در قم،عنوان کرد: کار فرهنگی مقدم بر کار دینی است؛ کار فرهنگی زمینه دین‌داری را رونق می‌بخشد و به همین منظور از اهمیت خاصی برخوردار است.

استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: فرهنگی کاران، بنیان‌گذاران دین‌مداری در جامعه هستند؛ اگر موضوع حجاب، ترافیک، کمربند ایمنی، ماسک و ... به‌عنوان یک مسئله فرهنگی تعریف می‌شد بسیاری از معضلات کنونی کمتر از امروز بود.

پناهیان اضافه کرد: فرهنگ می‌تواند مقدم بر دینداری و معنویت باشد؛ در جامعه‌ای که فرهنگ آن دارای مشکلات و چالش‌هایی مانند مصرف‌گرایی، راحت‌طلبی و ... نهادینه‌شده باشد، جا انداختن دینداری دشوار است.

حجت الاسلام پناهیان بابیان اینکه مسئولان فرهنگی باید مسئول فرهنگی کل یک شهر باشند و نسبت به جانمایی در تمام طرح‌های عمرانی، ورزشی، آموزشی و ... حساسیت داشته باشند،بیان کرد: اصلاح فرهنگ عمومی جامعه نیازمند ایجاد بستر‌ها و زیرساخت‌های لازم و نقش‌آفرینی مسوولان و افراد فرهنگی در مدیریت و برنامه‌ریزی آنهاست.

استاد حوزه علمیه قم بابیان اینکه اگر مسائل و مشکلات فرهنگی حل شود مسائل امنیتی نیز به سمت مطلوبیت سوق داده می‌شود، گفت: زیست اجتماعی نیازمند ترویج و اشاعه زندگی شبکه‌ای و تشکیلاتی به‌نحوی‌که نیاز افراد محروم در یک تشکیلات مؤمنانه، همدلی و همراهی برطرف شود.

او عنوان کرد: رکن اصلی برای حل مشکلات جامعه، ترویج و اشاعه زندگی جمعی و مشارکت حداکثری مردم و گذر از زندگی فردی است؛ گام مهم دولتمردان و سایر نهاد‌های فرهنگی امروز باید برافزایش مشارکت مردم در زیست اجتماعی معطوف باشد.

پناهیان ادامه داد: گفتگو یکی از پیش‌شرط‌های مهم در توسعه زندگی جمعی است؛ زندگی مواساتی باید توسط سازمان‌های فرهنگی در دستور کار قرار بگیرد.

او افزود: مردم‌سالاری دینی به این است که مردم‌سالار امور خودشان در همه زمینه‌ها باشد و در این عرصه بسیج مصداق تمام مردم‌سالاری دینی است؛ برای اینکه مردم‌سالار امور خودشان باشند باید به سمت شبکه‌سازی وزندگی تشکیلاتی حرکت کنند.

استاد حوزه علمیه قم یادآور شد: برای اینکه مشکلات و معضلات فرهنگی، اقتصادی و ... جامعه حل شود لازم است مردم با یکدیگر ارتباط داشته باشند و بی‌تفاوت از کنار یکدیگر عبور نکنند، مسوولان فرهنگی زمینه‌ساز زندگی جمعی و مردم‌سالاری حقیقی در جامعه باشند.

استاد حوزه علمیه قم با تأکید بر اینکه باید از زندگی بروکراسی، سازمانی واداری عبور کنیم، گفت: حل مشکلات جامعه درگرو این است که از این کار‌ها عبور و به سمت زندگی جمعی حرکت کنیم.

استاد حوزه علمیه قم با تأکید دوباره بر اهمیت ترویج زندگی جمعی، خاطرنشان ساخت: این زندگی جمعی باید دارای ابعاد اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، دلجویی و مواسات باشد.

پناهیان بیان کرد: بسیج مصداق مردم‌سالاری دینی است و اگر بسیج نتواند مردم‌سالاری دینی را محقق کند، گرفتاری‌های بیشتری دامن‌گیر آن خواهد شد؛ تحقق مردم‌سالاری دینی توسط بسیج، جلوی جولان مفاسد و معضلات اقتصادی، سیاسی و ... را می‌گیرد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار