استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل متحد اظهار داشت: ظرفیت بسیاری در بهبود روابط میان ایران و عربستان وجود دارد.

استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل متحد روز جمعه به وقت محلی در پاسخ به سوالات خبرنگاران درباره تاثیر توافق ایران و عربستان بر منطقه گفت: ما قطعا ظرفیت بسیاری در بهبودی روابط میان ایران و عربستان می‌بینیم.

به گزارش خبرگزاری رویترز، دوجاریک تصریح کرد: بر کسی پوشیده نیست که که ما شاهد تنش‌ها و چالش‌های زیادی بین این دو کشور بوده ایم که بر کل منطقه تأثیر گذاشته است.

سخنگوی سازمان ملل ادامه داد: در یمن وضعیت شکننده است، اما با وجود اینکه آتش بس رسمی وجود ندارد، روند تحولات مثبت است و امیدواریم توافق میان ایران و عربستان تاثیر مثبتی بر یمن و سایر نقاط داشته باشد.

دوجاریک درباره تاثیر این توافق بر روند مذاکرات احیای برجام، با بیان اینکه در این باره گمانه زنی نمی‌کند، تصریح کرد: ایران و عربستان دو کشور بسیار مهم در منطقه هستند و این امر که در دو ماه آینده شاهد احیای روابط دیپلماتیک خواهیم بود، به وضوح مثبت است.

پیش از این، دبیر کل سازمان ملل از بیانیه عربستان، ایران و چین که از توافق امروز میان عربستان و ایران برای از سرگیری روابط دیپلماتیک ظرف دو ماه خبر می‌دهد، استقبال کرد.

دوجاریک تصریح کرد: دبیرکل سازمان ملل از چین به خاطر میزبانی مذاکرات میان ایران و عربستان قدردانی می‌کند. دبیرکل همچنین از نقش سایر کشور‌ها از جمله عمان و عراق در این زمینه قدردانی می‌کند.

سخنگوی سازمان ملل اظهار داشت: روابط حسن همجواری و همسایگی میان ایران و عربستان برای ثبات منطقه خلیج فارس حیاتی است.

دوجاریک ادامه داد که دبیرکل سازمان ملل برای استفاده از دفاتر خود جهت تضمین ثبات و صلح بیشتر در منطقه خلیج فارس اعلام آمادگی می‌کند.

جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی برای از سرگیری روابط دو جانبه و آغاز به کار دوباره سفارتخانه‌های دو کشور توافق کردند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۱ ۲۰ اسفند ۱۴۰۱
انشاالله همسایه های کشورم عالی باشن برای ایران ونیتشان خیر باشد
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۱۱:۵۵ ۲۰ اسفند ۱۴۰۱
بهههله ،از همین حالا دارند نقشه میکشند که چطور دوباره ایندو را بجان هم بیندازند برای منافع خود و فروش اسلحه .
روسیه با همسایه اکراین ،یمن با همسایه عربستان ،ایران با همسایه ها ،عربستان و...... ،عراق با ترکیه ،گرجستان با روسیه ،باکو با ایروان ،هند و پاکستان ،کره جنوبی و کره شمالی ،کره جنوبی و ژاپن ،ژاپن و جین ،ژاپن و روسیه ،هند و چین ،چین و هنگ کنگ ،سوریه و ترکیه ،کوزوو و صربستان ،و..........
میبینید که همسایه ها را بجان هم انداختند و همیشه طرف یکی را میگیرند ،جاب اینکه ۹۹ درصد در قاره اسیست و قاره امریکا تقریبا اروم .
از دوستی این کشورها و پیشرفت اونها هراس دارند ،فکر کنید اگر اینها با هم دوست باشند ره صد ساله را یک شبه میروند و غرب عقب می افتد ،
بنظر من باید ایران و چین و روسیه و هند و چین و پاکستان و ترکیه و نماینده ای از اعراب یگ گروه تشکیل دهند برای سفر به این کشورها و اشتی ملتها ،ابتکار خوبیست شاید سخت باشه ولی شدنیه
آخرین اخبار