عبدالصمد پناد بخشدار پیرسهراب از توابع شهرستان چابهار گفت: سال ۱۳۸۵ پل مسیر هوشمب به سد زیردان در پی طغیان رودخانه و بارندگیهای سیل آسای طوفان گونو تخریب و شکسته شده است و از آن زمان تاکنون غیرقابل استفاده به حال خویش رها شده و رفت و آمد خودروها از دل رودخانه است و از آن زمان تا حالا فکری برای ساخت مجدد و آسان سازی تردد نمیشود.
پناد افزود:: پیگیریهای مختلفی صورت گرفته، فرماندار و مسوولان نیز از این پل بازدید کرده اند، اما متاسفانه حتی در حد بهسازی هم اقدامی نشده است.
وی بیان کرد: پایین دست سد زیردان کشت هندوانه، سبزی و صیفی و کشت دیم و باغی است و مردم همیشه برای انتقال محصولات کشاورزی به دلیل راههای نامناسب در مشکلات گرفتار هستند.
وی افزود: اگر اعتبار لازم برای ساخت پل وجود ندارد حداقل بعد از این همه سال در دو طرف پل که یک دهانه آن سالم هست خاکریزی و غلطک کوبی صورت گیرد تا در زمان بارندگیها با میلیمتر پایین و روان آبها و یا سیلاب اندک و یا آب کم رهاسازی شده از سد زیردان از زیر پل رد شود و خودروها از روی پل تردد و مشکلات کمتر شود.
بخشدار پیرسهراب چابهار از مسوولان وزارت راه و شهرسازی و امور آب منطقهای خواست هر چه سریعتر نسبت به ساخت پل هوشمب تلاش کنند و نگویند پل اختصاصی سد زیردان هست و مشکلات را به همدیگر پاسکاری نکنند باید مشکلات را حل کنند تا هم مردم از این محور بتوانند بخوبی بهره ببرند و هم کسانی که به سد زیردان میروند بتوانند آسان و راحت تردد کنند.
پناد ادامه داد: با ارتقای جاده درجه پایین روستایی پیرسهراب به روستای چندوکان ساربوک به محور اصلی و ساخت ابنیه فنی و پلها و به ویژه با ساخت پل هوشمب بسیاری از مشکلات مرتفع و موجب سهولت در جابجایی کالا و مسافر میشود و مسیر تردد مردم شهرستان قصرقند از طریق سد زیردان به منطقه دشتیاری، پیرسهراب، پلان و چابهار نیز فراهم میشود.
وی گفت: امور آب منطقهای باید سریعا این پل را بهسازی و مجددا احداث کنند جا دارد مسولان این مورد را پیگیری و به نتیجه برسانند.
عضو شورای اسلامی بخش پیرسهراب نیز اظهار کرد: متاسفانه مسوولان مشکلات مردم در بخش پیرسهراب را پیگیری نمیکنند و این منطقه از محرومترین نقاط ایران از نظر محرومیت و عقب افتادگیها است و در همه شاخصهای توسعه انسانی در بدترین شرایط است.
محمدکریم بلوچ افزود: جای تاسف است که یک پل با گذشت ۱۶ سال فکری برای ساخت و ترمیم و بهسازی آن نشود و مردم و به ویژه زنان باردار ۱۰ روستا همیشه در پشت سیل بمانند.
وی ادامه داد: چرا مادران باردار منطقه پایین دست سد زیردان چابهار در زمان سیل و بارندگیها با لودر و ماشین آلات سنگین جابجا شوند؟ چرا اعتبار لازم برای ساخت یک پل وجود ندارد؟ آیا مسوولان نمیدانند این پل برای استفاده بیش از سه هزار نفر در بخش پیرسهراب و هزاران نفر در ۲ بخش پیرسهراب و ساربوک مورد استفاده قرار میگیرد و از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی بر تسریع در ساخت تصفیه خانه و پایان دادن تحویل آب خام و بی کیفیت به مردم بخش پیرسهراب چابهار تاکید کرد و افزود: چرا مسوولان آب لجن زار و بی کیفیت که از عمق سد زیردان به لولهها هدایت میشود را به مردم محروم ۴۰۰ روستایی چابهار و تلنگ قصرقند میفروشند و دستگاههای نظارتی هیچ اقدام و برخوردی با این مورد نمیکنند اگر خبر ندارند باید خبردار بشوند تا کی مردم آب بی کیفیت و بدون تصفیه بنوشند و گرفتار دهها بیماری شوند و کسی هم پاسخگو نباشد.
وی بر آسفالت حداقل ۵۰ کیلومتر راه خاکی روستایی، اجرا طرح هادی در ۲۰ روستا، ساخت ۲۰۰ کلاس درس جدید و احداث ۲۰ چمن مصنوعی در سطح بخش پیرسهراب چابهار تاکید کرد.