بسیاری از افراد با شنیدن نام خاکشیر به یاد گرمای تابستان و شربت خاکشیر می‌افتند، اما این گیاه خواص زیادی دارد که شگفت انگیز است.

خاکشیر یکی از گیاهان دارویی و خوراکی است که مصرف بالایی دارد. این گیاه در طب سنتی نیز توصیه شده است. به همین دلیل افراد زیادی تمایل دارند از این گیاه استفاده کنند.

خاکشیر از قدیم به عنوان اشتهاآور، مقوی معده، ضد تب، ملین و در مشکلات سوء هاضمه مورد استفاده بوده است. 

در طب عوام و سنتی از دانه‌های خاکشیر به عنوان درمان اسهال، ادرارآور، تب بر، رفع التهاب کلیه و دفع کرم به صورت جوشانده استفاده می‌شود. از قدیم در ایران خاکشیر را با آب سرد مخلوط و به عنوان ملین و خنکی مصرف می‌ کردند.

خاکشیر از نظر طب قدیم ایران گرم و‌تر است.

التیام دهنده زخم و جراحات است.

خاکشیر ادرار آور است.

خاکشیر تب بر است.

برای دفع کرم مفید است.

برای از بین بردن کهیر و التهابات پوستی از خاکشیر استفاده کنید.

 از گل‌ها و برگ‌های این گیاه می‌توان برای رفع بیماری ناشی از کمبود ویتامین C استفاده کرد. سنگ کلیه را دفع می‌کند. برای دفع سنگ کلیه می‌توان خارشتر، خاکشیر و ترنجبین را با هم مخلوط کرده وصبح ناشتا خورد.

برای برطرف کردن جوش‌های صورت که به علت خوردن چربی و شیرینی زیاد ایجاد می‌شود باید جوشانده یک قاشق ترنجبین را با دو قاشق غذاخوری خاکشیر مخلوط کرده و هر روز صبح ناشتا به مدت دو هفته آن را میل کنید تا جوش‌ها از بین برود. شربت خاکشیر علاوه بر این که طعم بسیار خوبی دارد برای رفع عطش نیز می‌توان از آن استفاده کرد.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.