محمدرضا مرادی عضو هیئت مدیره انجمن ملی صنعت پخش گفت: در گذشته وقتی دولت با مشکل کسری بودجه یا نقدینگی مواجه میشد، از اوراق، تهاترهای بانکی، مالیاتی و ... استفاده میکرد، اما از سال ۱۳۹۶ این کار را نکرده، بنابراین با انباشتگی شدید مطالبات بخش دولتی مواجه هستیم.
او گفت: در حال حاضر شرکتهای پخش دارو بیش از ۱۰ تا ۱۱ هزار میلیارد تومان از دولت طلب دارند. این وضعیت به زنجیره تامین دارو آسیب میزند. امیدواریم قول دولت برای پرداخت ظرف شش ماه که روزهای آخر آن است، اجرا شود.
عضو هیئت مدیره انجمن ملی صنعت پخش بیان کرد: توزیع در کشور ۹ درصد تولید ناخالص داخلی را به خود اختصاص داده است. بیش از ۱۲۰ هزار نفر مستقیم در این صنعت شاغل هستند و ۱۰۰ درصد دارو و ۸۰ درصد کالاهای پرمصرف کم دوام تحت پوشش این صنعت است.
مرادی گفت:صنعت توزیع در ایران خارج از یک وزارتخانه است. اما در کشورهای دیگر یک نهاد مشخص دارد. مهمترین درخواست فعالان این بخش این است که جایگاه صنعت پخش قانونمند شود که در این امر شش وزارتخانه باید مشارکت کنند.
او با بیان این که صنعت پخش دو قسمت فروش و توزیع را دارد که در فروش نیروی انسانی و در دومی ناوگان و انبار مهم است، گفت: هر دو بخش در ایران پر هزینه هستند و در دنیا دیگر به این شکل نیست. الان بزرگترین تولیدکنندهها خودشان شرکت پخش دارند که باعث میشود بهرهوری کاهش پیدا کند. تغییر این شرایط نیاز به سرمایهگذاری دارد.