سایت زباله انجیلسی که قرار بود فقط یک سال محل دپو زباله‌ها باشد حالا ۲۳ سال مهمان ناخوانده اهالی بخش بابلکنار و بابل شده است.

در سال ۱۳۷۷ با اعطای مجوزی یک ساله آن هم به صورت موقت تصمیم بر این شد تا زباله‌های شهرستان بابل به منطقه بکر و خوش‌آب و هوای انجیلسی از توابع بخش بابلکنار در این شهرستان منتقل شود، مجوز یکساله‌ای که ۲۳ سال از موقتی بودنش می‌گذرد و روزانه ۲۸۰ تن زباله از شهرستان بابل به آن جا منتقل می‌شود، موضوعی که مدت‌هاست به یکی از اصلی‌ترین دغدغه اهالی بخش بابلکنار و عاملی برای نابودی محیط زیست بدل شده است.

اسماعیل پور یکی از ساکنین منطقه انجیلسی با بیان اینکه راهی جز برچیده شدن این سایت زباله نمانده است گفت: این سایت از زمان راه اندازی تاکنون برای مردمان این منطقه مشکلات فراوانی بوجود آورده است.

او می‌گوید: گفته بودند اینجا تفکیک زباله انجام می‌شود، اما چنین چیزی اصلاً اتفاق نمی‌افتد و فقط وسایلی که کمی با ارزش هستند از زباله جداسازی می‌شوند.

اسماعیل پور با بیان اینکه عوارض این سایت حتی اگر همین امروز تعطیل شود تا ۵۰ سال دیگر پابرجاست، افزود: بیماری‌های پوستی بین مردم این منطقه شایع شده است و پرندگانی که در بین این زباله‌ها به دنبال غذا هستند، زباله‌ها را از سایت به محلات و خانه‌ها منتقل می‌کنند.

او ادامه می‌دهد: وجود شیرابه‌ها که همانند یک رود شده اند و با ورود به منابع آبی به سمت شهر بابل حرکت می‌کند نیز آب و خاک منطقه را شدیدا آلوده کرده است.

زباله‌های انجیلسی درد بی درمان محیط زیست + فیلم
سعید فیروزجایی یکی دیگر از ساکنین منطقه انجیلسی نیز آلودگی آب‌های زیرزمینی و آشامیدنی اهالی را یکی از مشکلات دپوی زباله در این سایت می‌داند و می‌گوید: آن‌هایی که وضع مالی خوبی دارند دستگاه تصفیه آب در منزل دارند، اما بیشتر این مردم که کشاورز و دامدار هستند توانایی خرید دستگاه‌های تصفیه آب را ندارند و مجبور هستند از آب‌هایی که امکان آلودگی آن زیاد است استفاده کنند.

او می‌گوید: انتخاب این منطقه به عنوان مکان دپوی زباله‌های شهرستان از ابتدا اشتباه بود، چونکه اینجا یک منطقه بالادست و کوهپایه‌ای است که آب‌های آلوده ناشی از نفوذ شیرابه‌ها و بوی ناخوش این زباله‌ها را به مناطق پایین‌تر منتقل می‌کند.

سایت زباله دیگر جا ندارد
حسین حیدرپور رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بابل در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: ظرفیت سایت زباله انجیلسی بابل اگر به شکل کنونی دفن خام زباله ادامه دار شود به زودی تکمیل می‌شود و جایی برای ورود زباله‌ها نخواهد داشت.

او افزود: اگر این اتفاق بیفتد باید مکان دیگری برای انتقال زباله در نظر گرفته شود که به هیچ وجه مورد قبول نیست و در هیچ کجای دنیا نیز چنین شرایطی برای دفن زباله در عرصه‌های طبیعی را قبول ندارند.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بابل با بیان اینکه حجم زیادی از زباله‌ها را ضایعات پلاستیکی و زباله های‌تر تشکیل می‌دهد، گفت: این حجم عظیم زباله می‌تواند برای تولید برق یا کمپوست بکار گرفته شود که این اتفاق تاکنون نیفتاده است.

حیدرپور افزود: زباله‌های منظقه اکنون منبع بروز بیماری‌هایی شده اند که می‌تواند سلامت اهالی این مناطق را به خطر بیندازد و تهدیدی جدی برای محیط زیست این شهرستان باشد.

زباله‌های انجیلسی درد بی درمان محیط زیست + فیلم
او افزود: روزانه ۲۸۰ تا۳۰۰ تن زباله وارد این سایت می‌شود و در حالیکه این حجم از زباله در کشور‌های پیشرفته منبع تولید انرژی خوبی است در اینجا به معضل تبدیل شده است.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بابل گفت: امکان بازیافت همه زباله‌هایی که روزانه به این سایت منتقل می‌شود وجود دارد، ولی اکنون۷۰ تن زباله به گفته شهرداری به کمپوست تبدیل می‌شود که استاندارد هم نیست.

حیدرپور افزود: با تعدادی از سرمایه‌گذاران بومی و غیر بومی برای حل مشکل زباله بابل جلساتی برگزار کردیم و اکنون در حال انتخاب سرمایه گذار مناسب برای پایان دادن به این معضل چندین ساله هستیم.

اعتباری که بلوکه شد
مهدی کیانی شهردار بابل نیز در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان با بیان اینکه طبق قانون مدیریت پسماند، تعیین محل دفع زباله به عهده وزارتخانه‌های کشور و جهادکشاورزی است گفت: شهرداری بابل این آمادگی را دارد تا در صورت تعیین مکان جدید از سوی این دو مجموعه، زباله‌ها از سایت زباله انجیلسی به مکان جدید منتقل شود.

او افزود: حل مشکلات سایت انجیلسی نیازمند اختصاص اعتبارات ویژه‌ای است که اگر قرار باشد از پنجره شهرداری این اعتبارات دیده شود تا سال‌های سال این مشکل پا برجا خواهد ماند.

شهردار بابل این مشکل را یک معضل شهرستانی دانست و ادامه داد: برای حل این مشکل نیز مسئولان شهرستانی و شهرداری‌های هفتگانه باید پای کار باشند تا مشکل زباله شهرستان حل شود.

کیانی گفت: مدیریت سایت انجیلسی از ابتدا به شهرداری بابل واگذار شده بود و این شهرداری هم در این سال‌ها اقدامات متعددی برای ساماندهی زباله‌ها انجام داد که از جمله آن می‌توان به ساخت تصفیه خانه چهل مترمکعبی شیرابه‌ها و کارخانه کمپوست اشاره کرد.

او افزود: میزان تولید شیرابه در سایت انجیلسی بیشتر از ظرفیت تصفیه خانه فعلی ا‌ست و شهرداری بابل امسال نسبت به طراحی تصفیه خانه ۱۵۰ مترمکعبی در روز اقدام کرده است که اسناد و مناقصاتش هم آماده شده تا با تکمیل و اجرایی کردن این تصفیه خانه بتوانیم مشکل شیرابه‌ها رو رفع کنیم.

شهردار بابل گفت: پیرو مراجعه‌ای که چندی قبل به سازمان شهرداری‌ها داشتیم صراحتاً اعلام شد مبلغ ۳۵ میلیارد تومان جهت ساماندهی مرکز کمپوست در سایت زباله انجیلسی پیش‌بینی و دستور اختصاص آن هم از مدیریت برنامه‌ریزی کشور گرفته شده بود، ولی متاسفانه با پیگیری تعدادی از افراد از جذب این رقم ممانعت به عمل آمد و در نهایت مبلغ مورد نظر بلوکه شد.

کیانی افزود: در سال ۱۴۰۰ هم مبلغی برای کمپوست شهر بابل و سه نقطه دیگر در استان مازندران در ردیف تخصیص اعتبارات دولتی دیده شد که متاسفانه پرداخت این هم در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

زباله‌های انجیلسی درد بی درمان محیط زیست + فیلم
او ادامه داد: پیگیری‌های متعددی با سازمان شهرداری‌ها داشتیم، اما هنوز موفق به مبادله موافقت‌نامه نشدیم که اگر این مبادله نامه انجام شود می‌توانیم از منابع داخلی هم پروژه را برای مناقصه بگذاریم تا اگر در سال آتی اعتباری به شهرداری دادند بتوانیم آن را جذب کنیم.

شهردار بابل افزود: اینکه همیشه انگشت اتهام به سوی شهرداری دراز باشد واقع بینانه نیست چرا که شهرداری بابل به نمایندگی از دیگر شهرداری‌های این شهرستان متصدی مدیریت آن سایت شده است و سالانه مبالغ هنگفتی هزینه می‌کند.

کیانی گفت: پیشنهاد می‌شود هیئت مدیره‌ای متشکل از شهرداری‌های هفتگانه، دهیاری‌ها و برخی ارگان‌های دیگر برای سایت زباله انجیلسی تعیین و با انتخاب یک مدیرعامل به فعالیت خود ادامه دهد که نمونه‌اش در استان گلستان اجرا شده است.

سه طرح برای حل یک مشکل
مهدی سعادتی نماینده مردم شهرستان بابل در مجلس در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: جای تاسف دارد که چنین مکانی که در یک قله قرار دارد برای دفن و دپوی زباله انتخاب شده است و حتی اگر کسی ذره‌ای تخصص نداشته باشد متوجه فاجعه‌بار بودن این تصمیم می‌شود.

او افزود: روزانه ۲۸۰ تن زباله در این سایت دپو می‌شود و شیرابه‌های آن سفره‌های آب زیرزمینی و مزارع منطقه را مسیر نابودی قرار داده است.

نماینده مردم شهرستان بابل ادامه می‌دهد: متاسفانه در سایت انجیلسی چه در حوزه دفن بهداشتی و چه لندفیل و کمپوست کار اصولی انجام نشده است و به نظر می‌رسد بخشی از این اتفاق نیز به بی‌خیالی مسئولان برمی گردد که خودشان را راضی کردند تا با این وضعیت کنار بیایند و اعتراضی نکنند.

مهدی سعادتی با بیان اینکه سه تصمیم اساسی برای حل این مشکل اتخاذ شده است، گفت: در نخستین مرحله مقرر شد قرارداد جدیدی برای تصفیه شیرابه‌ها با حدود ۱۰۰ میلیارد تومان هزینه منعقد شود که بر اساس آن حدود صدمترمکعب بر ثانیه شیرابه‌ها تصفیه شوند.

نماینده مردم شهرستان بابل گفت: موضوع دوم هم پایان پروژه لندفیل یا ریختن زباله در گودال بود که به صورت غیر بهداشتی در حال انجام است و سومین موضوع ساخت کارخانه کمپوست است که روزانه ۷۰ تن زباله را به کود تبدیل می‌کند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۱ ۲۴ اسفند ۱۴۰۱
از اول یک فکر درست درمان نمیکنن
میزارن حجم گند زدنھا کہ بالا رفت کاسہ چہ کنم چہ کنم دست میگیرن
خیلی طرح ھا خوب ارائہ میشہ کہ ھمہ میرن بایگانی خاک میخورن
بوجہ ھای این طرح ھا ھم سالھاست ھاپولی میشہ
خوب پدر آمرزیدہ ھا از اولش درست پیش برید کہ ھم ھزینہ کمتری دارہ ھم محیط زیست آسیب نبینہ ھم مردم ساکن اونجا عذاب نکشن
البتہ بعضی از مردم و گردشگرھا ھم با تولید وحشتناک زبالہ ھمیشہ گند میزنن بہ محیط زیست کہ اگر جریمہ نقدی تپل پرداخت کنن درست میشن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۷ ۲۴ اسفند ۱۴۰۱
مملکت کلی بیابون داره آخه شهر و جنگل جای دپو زباله است؟؟!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۷ ۲۴ اسفند ۱۴۰۱
مملکت کلی بیابون داره آخه شهر و جنگل جای دپو زباله است؟؟!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۳ ۲۴ اسفند ۱۴۰۱
متاسفانه حجم زیاد توریست و مسافران و افزایش زیاد جمعیت باعث ایجاد این زباله ها شده،باید مردم تشویق به تولید کمتر زباله بشن بخصوص لوازم پلاستیکی،مثلا منی که میخوام وسیله ای بخرم قبل از خریدش فکر کنم که آیا واقعا نیاز دارم یا نه یه گوشه ای میخوام پرتش کنم بشه زباله
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۴ ۲۴ اسفند ۱۴۰۱
چاره کار ساخت نیروگاه زباله سوز هزینش یه حساب وکالتی ایجاد کنید بگید به مردم ماشین میدیم سه سوت پول ساخت ۱۰۰ تا نیروگاه زباله سوز جور میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۵۰ ۲۴ اسفند ۱۴۰۱
آخه زباله رو می برن یه جای خوش آب و هوا؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۵۰ ۲۴ اسفند ۱۴۰۱
آخه زباله رو می برن یه جای خوش آب و هوا؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۵۰ ۲۴ اسفند ۱۴۰۱
آخه زباله رو می برن یه جای خوش آب و هوا؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۱۲ ۲۴ اسفند ۱۴۰۱
تو رو قران به فریاد مردم برسید .
آخرین اخبار