محسن نجفی نویسنده کتاب لبخند ماه زندگینامه داستانی شهید مدافع حرم جاویدالاثر الیاس چگینی گفت: از سال ۱۳۸۳ توسط دوستم میثم رشیدی مهرآبادی، وارد فضای نویسندگی شدم و به سبب فعالیتهایی که از زمان نوجوانی برای شهداء داشتم، شهروش مدیر کل وقت بنیاد شهید و امور ایثارگران استان قزوین به بنده پیشنهاد معرفی نویسنده برای نگارش کتاب دربارهی زندگی دو شهید از استان قزوین را دادند که پس از معرفی آقایان رشیدی و انبارداران، آقای میثم رشیدی برای نگارش در مورد زندگی شهید قدرت الله چگینی و امیرحسین انبارداران برای زندگی شهید نصرت الله انصاری اولین شهید روحانی استان قزوین انتخاب شدند.
به گفته نجفی، میثم رشیدی با توجه به اینکه ساکن تهران بود به من پیشنهاد انجام فرآیند مصاحبه و تحقیقات اولیه را داد و به همین سبب وارد این کار شدم که نتیجهی آن به چاپ زندگی نامه شهید قدرت الله چگینی منجر شد. در ابتدا کتاب به نام معلم شهر به چاپ رسید و در چاپهای بعدی با مقداری ویرایش و اضافات به نام خیابان تبریز تغییر نام یافت که همین کار باعث شد تا زمینهی انتشار آثار بعدی برایم فراهم گردد.
نجفی گفت: کار بعدی ام کتاب مصطفی خوبیها در خصوص شهید مهندس مصطفی حق شناس بود که توسط نشر صریر منتشر شد و کار بعدی ام نیز روزهای عین خوش بود که محتوای آن درباره خاطرات پسرعموی پدرم علی نجفی جانباز دوران دفاع مقدس است و جدیدترین کتابم نیز لبخند ماه است که در مورد شهید مدافع حرم جاویدالاثر الیاس چگینی است که اخیراً توسط انتشارات روایت فتح به چاپ رسیده است.
او میگوید: شهید الیاس چگینی متولد روستای امیر آباد نو شهرستان بویئن زهرا از توابع قزوین است که اولین و تنها شهید این روستا محسوب میشود. شهید الیاس چگینی بعد از گذراندن دوران سربازی وارد سپاه شده و در طول فعالیت هایش در سپاه پاسداران قزوین در تیپ ۸۲ صاحب الامر (عج) در سه عملیات مهم از جمله مقابله با عوامل فتنه و اغتشاش در سال ۸۸ در تهران و مقابله با گروهک تروریستی پژاک در سال ۹۰ در منطقه شمال غرب کشور حضور داشته است و نهایتا در تاریخ ۴ آذر ۹۴ در منطقه حلب سوریه به همراه دو تن از همرزمانش به نامهای حمید سیاهکالی مرادی و زکریا شیری شهادت میرسد که پیکر این شهید عزیز بعد از گذشت از ۷ سال کماکان به وطن بازنگشته است.
این نویسنده گفت: از ابتدای شروع کار برای شهیدان عزیز نیت کرده بودم تا نگارش هر کدام از آثارم را به پیشگاه یکی از حضرات چهارده معصوم «ع» تقدیم کنم و با توجه به همنام بودن و خلقیات شهید مصطفی حق شناس با پیامبر گرامی اسلام «ص»، کتاب مصطفی خوبیها را به پیشگاه حضرت خاتم الانبیاء «ص» تقدیم کردم و برای کار بعدی نیز، چون نیت کارم را به محضر حضرت فاطمه زهرا «س» پیشکش نمایم، به دنبال نگارش زندگی و خاطرات یکی از شهدای جاوید الاثر بودم.
نجفی گفت: طرح اولیهی کتاب لبخند ماه بعد از نگارش سه کتاب فوق در تابستان سال ۹۷ آغاز شد و ارتباط اولیه با خانواده شهید برقرار گردید، اما به دلیل عود بیماری ام مسئله نگارش کتاب به وقفه افتاد.
او ادامه میدهد: بهار ۹۸ به زیارت امام رضا (ع) مشرف شدم و در رواق دارالحجه و با توسلی که به حضرت داشتم، ناخواسته اسم شهید بزرگوار را به زبان آوردم. بعد از بازگشت از زیارت، به طور اتفاقی فهمیدم که دوست و برادر عزیزم مرحوم علی اکبر حدادزادگان از مداحان اهل دل و خوشنام قزوینی که در شب سوم محرم سال ۱۴۰۰ به دیدار حق شتافت، در زمینه طب اسلامی فعالیت میکند، لذا به او مراجعه و بهبودی جسمانی برایم حاصل شد. سپس با اتمام دورهی بیماری ام به صورت اتفاقی برادر شهید الیاس چگینی را در نماز جمعه زیارت کردم و مجدداً زمینه کار برایم فراهم شد. هنگامی که با همسر شهید مصاحبه کردم، ایشان برایم بازگو کردند که شهید به خواب دیگران آمده و گفته است هر کسی که میخواهد مرا ببیند به رواق دارالحجه در مشهد مقدس بیاید.
نجفی گفت: این اتفاق مسئله تکان دهندهای برای من بود و در این مرحله متوجه لطف و عنایت شهید نسبت به خود شدم؛ لذا از این پس بود که محبت عجیبی نسبت به این شهید در درونم پیدا شد و باعث شد که نسبت به ایشان احساس دین زیادی داشته باشم و به طور جدی موضوع نگارش کتاب را دنبال کردم. البته قصهی نگارش کتاب به همین جا ختم نمیشود و بنده شامل الطاف دیگر شهید نیز قرار گرفتم که شرح آن در مقدمهی کتاب به طور کامل آمده است.
او میگوید: نگارش کتاب لبخند ماه یک سال طول کشید و پس از گذشت یک سال و وقفهای که پیش آمده بود تصمیم داشتم اثری حرفهای و در سطح ملی برای این شهید بزرگوار بنویسم تا ادای دینم را به شهید چگینی انجام داده باشم، همچنین با انتشار سایر کتابهای دیگر در این حوزه همچون یادت باشد و کاش برگردی که برای شهیدان حمید سیاهکالی مرادی و ذکریا شیری انجام شده بود، اهمیت این مسئله را برای من دوچندان کرده بود.
وی ادامه داد: در شب نیمه شعبان ۹۹ نگارش این کتاب را در قالب داستان آغاز کردم، و بعد از گذشت یک سال و ۴ ماه در سال ۱۴۰۱ کتاب توسط انتشارات روایت فتح به چاپ رسید. البته به سبب علاقهای که به سیدشهیدان اهل قلم سید مرتضی آوینی داشته و دارم، دوست داشتم این کار را انتشارات روایت فتح چاپ کند که الحمدالله به عنایت خداوند و شهید این اتفاق حاصل شد.
نجفی گفت: پس از بررسیهای دقیق درخصوص نحوه نگارش کتاب و تجربیات و مشورتهایی که با دوستان نویسنده ام انجام دادم، به این نتیجه رسیدم که روایت از زبان اول شخص دست نویسنده را برای روایت محدود میکند و به صورت مطلوب تمام زوایا و ابعاد شهید را به طور کامل نمیتواند بیان کند و حتی میتواند اختلافاتی را نیز به همراه داتشه باشد که از این رو کتاب لبخند ماه از زبان سوم شخص یعنی کسی که از بیرون به اتفافات و حوادث زندگی شهید نگاه میکند روایت شده است.
به گفته نجفی، منبع اطلاعات و مصاحبه برای نگارش این کتاب شامل خانواده و همسر محترم و معزز شهید و تعدادی از همرزمان او هستند که با وجود فشارهای روحی و روانی که مرور خاطرات برای خانواده و مخصوصاً همسر محترم شهید به همراه داشت، اما آنها به طور جدی کار را دنبال کردند و به صورت دقیق مسائل و اتفاقات را برایم بازگو میکردند که این مسئله جای قدردانی و تشکر فراوان دارد.
اومی گوید: ابتدا و انتهای کتاب بحث صبر و انتظار برای ظهور امام زمان «عج» گنجانده شده است که با موضوع بازگشت پیکر مطهر شهید چگینی قرابت و نزدیکی دارد و طبق رؤیای صادقهای که دیگران روایت کرده اند شهید چگینی گفته است با ظهور امام زمان (عج) پیکر من نیز باز میگردد.
وی افزود: علت انتخاب عنوان لبخند ماه برای کتاب شهید، به روحیات و روی خندان و شوخ طبعی او برمی گردد و کلمه ماه نیز کنایه از آن است که او اولین و تنها شهید روستای امیرآباد نو است. علت دیگر برای انتخاب این عنوان برای کتاب فضا سازی است که در قسمت حرکت رزمندگان مدافع حرم به سمت محل درگیری انجام شده که هنگام راه افتادن نیروها به سمت موقعیت عملیات، شهید چگینی به ماه نگاه میکند و ماه و شهید هر دو بهم لبخند میزنند که سعی شده این عنوان در متن کتاب به نوعی با اسم آن ارتباط معنایی داشته باشد.