افغان، کارشناس تغذیه کارشناس تغذیه در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: بسیاری از روزه داران پس از وعده افطاری دیگر میلی به مصرف میان وعده و شام ندارند و تقریباً تا وعده سحری فردا نمیتوانند چیزی بخورند.
او افزود: این بی اشتهایی باعث میشود که در دریافت ویتامینها و مواد معدنی به مشکل بخورند.
این کارشناس تغذیه بیان کرد: از این رو به این افراد پیشنهاد میکنم وعده افطاری را بسیار سبک میل کنند تا بتوانند میان وعده (خصوصاً میوه و شیر) را نیز دریافت کنند.
بهتر است افراد در وعده افطاری از قندهای ساده (خرما، عسل، و قند) استفاده کنند که خیلی سریع انرژی از دست رفته را به بدن برمی گردانند و در عین حال بسیار زود هضم هستند. همچنین از مصرف مواد غذایی پر چرب در وعده افطاری اجتناب ورزند.
منوی روز ۱۳ ماه مبارک رمضان:
در وعده سحری: ۱۵ قاشق غذاخوری سرخالی برنج + ۵ قاشق غذاخوری خورش قیمه + ۲ تکه گوشت خورشتی + ۴ قاشق غذاخوری ماست + سالاد + یک لیوان آب + ۲ عدد خرما میل کنید.
برای افطاری: ۲ عدد خرما + چای + ۲ کف دست نان سنگک (هر کف دست معادل یک مربع ۱۰ سانتی متر در ۱۰ سانتی متر است.) + به اندازه یک قوطی کبریت پنیر کم چرب + یک عدد گردو + سبزی خوردن + یک ملاقه فرنی پیشنهاد میشود.
در میان وعده: ۲ عدد میوه + ۵ عدد مغز آجیل خام بخورید.
شام: ۲ ملاقه سوپ در نظر بگیرید.
برای میان وعده شب: نصف لیوان شیر کم چرب + یک قاشق چای خوری عسل فراموش نکنید.
همراهان گرامی، یک روز زودتر برنامه غذایی سحر و افطار اعلام میشود تا آمادگی لازم را کسب کنید.