شاید جالب باشد؛ وارد آشپزخانه شوید، دکمهای را روی یک دستگاه فشار دهید و شام فورا برایتان با لیزر مونتاژ شود. در حالی که غذای پرینت سه بعدی (فوقالعاده ساده) تقریبا برای دو دهه به واقعیت تبدیل شده است، همان گروهی که برای اولین بار پتانسیل خود را به نمایش گذاشت، اخیرا یکی از بزرگترین گامهای رو به جلوی خود را برداشته است: ساخت چیزکیک.
محققان آزمایشگاه ماشینهای خلاق دانشگاه کلمبیا یک تکه کیک خوش طعم با هفت ماده تشکیل شده از جوهرهای خوراکی از جمله کره بادام زمینی و نوتلا را چاپ و با لیزر پختند. اگرچه هنوز در مراحل اولیه خود است، این تکنیک جدید میتواند برای بهبود محتوای غذایی، وعدههای غذایی و همچنین بالا بردن سطح ایمنی غذا بسیار مفید باشد.
تکرارهای قبلی غذای پرینت سه بعدی نسبتا ابتدایی بوده و تنها چند ماده را ترکیب کرده است، اما دستورالعمل و ترکیبات چیزکیک نشان دهنده جهش قابل توجهی است در آنچه میتوان در یک آشپزخانه پیشرفته ایجاد کرد.
هاد لیپسون، یکی از محققان گفت: بر خلاف آشپزی سنتی، معجونهای چاپ شده با لیزر و پرینت سه بعدی ممکن است به ترکیبات و ساختارهای جدید مواد اولیه نیاز داشته باشند، به دلیل روشهای متفاوتی که غذا در آن «مونتاژ» میشود. یک رباتیک با تمرکز بر هوش مصنوعی و تولید دیجیتال.
آزمایشکنندگان آشپزی با روشهای چاپ سه بعدی خود را با تولید چیزکیک با ساختارها و ترکیبات مختلف آزمایش کردند.
هر اندازه هم که این کار در مقایسه با ریختن مواد در یک مخلوط کن سخت به نظر برسد، تیم بر این باور است که این راه مصنوعی میتواند برای محققان صنعت گوشت گیاهی که در سطوح شیمیایی و مولکولی به تقلید دقیق از چیز واقعی دست میزنند، کاربردی باشد. برای کسانی که مشکلات بلع ناشی از بیماریهای عصبی و سایر بیماریها را دارند، غذاهای پورهشده میتواند گزینه بسیار مفیدی را ارائه دهد. با توجه به اینکه چاپ به نور لیزر هدفمند با انرژی بالا برای گرم کردن متکی است، فرآیند پخت واقعی به زودی میتواند پایدار و مقرون به صرفه باشد.
با این حال، هنوز چیزهای زیادی باید وجود داشته باشد تا یک صنعت غذایی با چاپ سه بعدی شکل بگیرد، مانند فایلهای دستور پخت و سازندگان کارتریج غذا.
منبع: popsci