ماهی سرشار از موادی غذایی است که به دلیل طعم خوب و فواید آن در تمام وعدههای غذایی استفاده میشود.از آنجا که ماهی یک منبع غنی از مواد مغذی مانند آهن و اسیدهای چرب امگا ۳ است، سازمان غذا و داروی آمریکا، مصرف ۱۱۳ گرم ماهی، ۲ تا ۳ بار در هفته را توصیه کرده است.
با این حال برخی از انواع ماهی ها، حاوی جیوه و دیگر مواد سمی هستند و این سموم میتوانند در پوست ماهی نیز وجود داشته باشند.بهتر است ماهی بدون جیوه و یا ماهی با جیوه اندک را برای مصرف انتخاب کنید.
آب دریا حاوی جیوه است و پوست ماهی جیوه را جذب می کند، به علاوه خوردن آن به دلیل وجود نیتراتهای زیاد، موجب بروز بیماری و سنگ کلیه می شود.
در ادامه برخی ماهیهای کم جیوه و جیوه متوسط را ذکر میکنیم:
جیوه کم: مانند ماهی روغن (کاد)، کفشک، ماهی قزل آلا، تیلاپیا است.
جیوه متوسط: کپور، هامور، هالیبوت (لوزی ماهی)، ماهی ماهی، سرخومقدار دقیق مواد مغذی موجود در پوست ماهی به شدت به نوع ماهی بستگی دارد.