سید نبی قائمی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی گفت: در صورت مشاهده برداشت انبوه گیاهان دارویی و خوراکی خود رو به قصد فروش و عرضه در بازارهای مصرف با عوامل آن برخورد میشود.
وی با اشاره به اینکه حدود ۱۵ تا ۲۰ گونه گیاهی خوراکی شاخص در استان وجود دارد، اظهار کرد: کنگر، ریواس، شنگ، غازیاغی، انواع تره و پیاز کوهی، بولاغ اوتی، آویشن، از گونههای شاخص گیاهان خوراکی در استان هستند.
قائمی با بیان اینکه ناآگاهی در چگونگی برداشت، زوال تدریجی و تخریب مراتع را به دنبال دارد، یادآور شد: برخی از مصرفکنندگان و بهرهبرداران به دلیل کم اطلاعی اقدام به برداشت بیرویه و غیر اصولی این گیاهان میکنند که این موضوع آسیبهای جدی به گونههای مختلف است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیز داری آذربایجان غربی ادامه داد: با توجه به تغییرات آب و هوایی و کمبود بارش در سالجاری وضعیت مراتع به گونهای است که باید در بهرهبرداری از این نعمتهای الهی نهایت دقت صورت بگیرد و در برداشت اصولی و صحیح عمل شود.