حامد رضایی گفت: بهزیستی در ارائه خدمات توانبخشی به افراد با اختلال طیف اتیسم پیشرو است به طوری که در حال حاضر ۲۷۲ فرد مبتلا به اتیسم در اردبیل شناسایی شده است.
مدیرکل بهزیستی استان اردبیل می گوید: بهزیستی در راستای توانمندسازی و بهبود کیفیت زندگی افراد دارای اختلال اتیسم، خدمات مستمر و غیر مستمر از قبیل مستمری ماهیانه، حق پرستاری، کمک هزینه درمان، هزینه ایاب و ذهاب، کمک هزینه توانبخشی و درمان اختلالات دهانی و بلع و تغذیه و… براساس دستورالعمل حمایتهای مالی ارائه میکند.
او دوران طلایی تشخیص و آموزش کودکان دارای اختلال اتیسم را ۲ تا ۵ سالگی دانست و گفت: با توجه به اینکه اتیسم اختلال عصبی رشدی است که مهمترین شاخصه آن نقص در ارتباط و تعاملات اجتماعی و بروز رفتارهای کلیشهای و محدود است، بهزیستی به منظور جلوگیری از تشدید این اختلال به جد برنامههای مداخلات به هنگام را پیگیری و به مرحله اجرا در میآورد.
به گفته رضایی ، بهزیستی در راستای شناسایی کودکان اتیسم، سامانه غربالگری و تشخیص اختلال طیف اتیسم را طراحی کرده که با نظارت والدین کودکان ۲ تا ۵ سال غربال میشوند و یا با مراجعه به یکی از دو پایگاه دائمی غربالگری تحت نظارت سازمان، آزمون تشخیص طیف اتیسم برای کودکان اجرا میشود.
او با بیان اینکه شیوع اختلال طیف اتیسم یک نفر در هر ۶۸ کودک برآورد شده است، گفت: علت اصلی اختلال اتیسم عوامل ارثی و ژنتیکی است که عوامل محیطی نیز در تشدید این اختلال میتواند تأثیر داشته باشد.
مدیرکل بهزیستی استان اردبیل به بهرمندی ۱۳۰ کودک اتیسم از مجموعه خدمات توانبخشی دو مرکز روزانه آموزشی اتیسم شهرستان اردبیل اشاره کرده و می گوید: خدمات توانبخشی به بیماران اتیسم در مراکز توانبخشی روزانه تحت نظارت سازمان توسط نیروهای متخصص اعم از کادر درمان، گفتار درمان، روانشناس بالینی و مربیان هنری، ورزشی و آموزشی از ساعت ۸ صبح تا ۱۳ به کودکان اتیسم و خانوادههای آنان ارائه میشود.