کنتور‌های هوشمند به کمک مدیریت مصرف برق در پیک تابستان می‌آیند

نصب کنتور‌های هوشمند و رصد میزان مصرف برق در بخش‌های مختلف به اجرای دقیق مدیریت مصرف و تامین پایدار برق منجر خواهد شد.

در راستای مدیریت مصرف و استفاده بهینه از برق، به کارگیری کنتور‌های هوشمند به منظور رصد و کنترل میزان مصرف مشترکان یکی از نکات مهم تلقی می‌شود. در کشور‌های مختلف جهان نیز رصد و ارزیابی مشترکان برق از طریق کنتور‌های هوشمند پیگیری شده و با بالا بردن میزان بار مصرف قابل رصد توسط این کنتور ها، به سمت اهداف خود در مدیریت مصرف برق پیش می‌روند. با وجود کنتور‌های هوشمند، امکان هشداردهی به مشترکان خانگی در صورت افزایش مصرف میسر خواهد شد.

در کشورمان نیز در اواخر سال ۱۴۰۰، سخنگوی صنعت برق اعلام کرد که نصب ۴.۲ میلیون کنتور هوشمند برای مشترکان خانگی در کنار نصب حدود یک میلیون کنتور هوشمند سه فاز برای مشترکان دیماندی با اولویت مشترکان پرمصرف در دستور کار صنعت برق قرار گرفته است. کنتور‌های جدید خانگی، حجم کوچک و امکاناتی دارند که اطلاعات مشترکان برق هر ۱۵ دقیقه ارسال و یک مبادله دائم دو طرفه اطلاعات بین مرکز توزیع برق و مصرف کننده برقرار می‌شود.

ادارات، به عنوان یکی از بخش‌های پرمصرف انرژی در کشور که مدیریت و کاهش مصرف در آن می‌تواند به گذر از اوج مصرف کمک کند در اولویت دولت قرار گرفت و در ابتدای سال ۱۴۰۱ علی اکبر محرابیان وزیر نیرو تاکید کرد تا تابستان ۱۴۰۱ تمام مصارف برق صنعتی، اداری، عمومی، کشاورزی و تجاری از طریق کنتور‌های هوشمند رصد و محاسبه خواهند شد. از طرفی طبق ماده ۲ مصوبه هیات وزیران، همه دستگاه‌های اجرایی، بانک‌ها، نیرو‌های مسلح و نهاد‌های عمومی غیردولتی موظف به کاهش ۳۰ درصدی مصرف انرژی نسبت به سال گذشته در طول ساعت کاری روزانه شدند و در صورت عدم رعایت این موضوع با قطع برق روبرو می‌شدند.

نصب ۴۰۰ هزار کنتور هوشمند برای مشترکان خانگی

مصطفی رجبی مشهدی در خصوص رصدپذیری میزان بار مصرف برق به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: نزدیک به ۶۰ درصد از مصرف کشور در حال حاضر از طریق کنتور‌های هوشمند کنترل می‌شود. عمده مشترکانی که برق آن‌ها رصد می‌شود، مشترکان صنعتی، کشاورزی و اداری هستند که تقاضای زیادی دارند.

سخنگوی صنعت برق در خصوص رصد بار بخش خانگی گفت: در این بخش، تقریبا در حدود ۴۰۰ هزار کنتور هوشمند نصب شده و برنامه ریزی شده طی یکی دو سال آینده این میزان افزایش پیدا کند.

طرح کنتور هوشمند به معنای قطع برق نیست

البته باید در نظر داشت که اجرای این طرح و استقرار کنتور‌های هوشمند برای مشترکان خانگی به معنای قطع برق نیست بلکه در نقطه مقابل قطعی برق و به منظور کمک به تامین پایدار برق در برهه‌های حساس مصرف برق مانند تابستان و زمستان اجرا خواهد شد.

رجبی مشهدی پیش از این عنوان کرده بود، که حدود ۳ میلیون و ۶۰۰ کنتور هوشمند تا قبل از اوج بار امسال نصب خواهد شد که بخشی از آن‌ها مربوط به بخش خانگی است و مشترکان پرمصرف در اولویت نصب این کنتور هستند.

حامد احمدی مدیرکل هوشمندسازی و فناوری نوین توانیر پیش از این در نشستی با اشاره به مدیریت بار به عنوان یکی از فواید هوشمندسازی کنتورها گفت: در بخش کنترل پذیری، دیدگاه بر این پایه استوار است که قطع و وصل برق هر مشترک از راه دور فراهم شود. همچنین با اطلاع دقیق از میزان مصرف، سرمایه گذاری در صنعت برق هدفمندتر از گذشته خواهد بود.

احمدی یادآور شد: برای تابستان سال ۱۴۰۲، باید کلیه کنتور‌های مشترکین کشاورزی و صنعتی دیماندی، کنترل پذیر شده و انتظار داریم تمامی اشتراک‌های اداری نیز به صورت تک مشترک کنترل پذیر شوند و ادارات با استفاده از ظرفیت‌های قانونی و با هزینه خود، نسبت به کنترل پذیر کردن لوازم اندازه گیری اقدام کنند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۰ ۱۸ فروردين ۱۴۰۲
کنتور هوشمند فقط برای دزدی از جیب مردم هست .
Iran (Islamic Republic of)
عمار
۱۷:۲۰ ۱۸ فروردين ۱۴۰۲
مردم از یکطرف کمتر صرفه جویی می کنند و از طرف دیگه از فیش ها بعلت مبالغ بالا گلایه دارند.
بنده سال قبل تابستان با سه یخچال و فریزر و داشتن فر و اتو و سایر وسایل برقی بعلت کنترول در مصرف برق م استفاده از لامپهای ال ای دی تابستان قبض برق نهایتش برایم 65 تومن آمد کولر آبی داریم علی رغم تحمل کمی گرما و عرق کردن بدن خیلی کم از کولر استفاده کردیم ، در امسال زمستان هم با اینکه 2تا بخاری گازی داشتیم و باصرفه جویی و مدیریت خانه 130متری را طوری از انرژی استفاده کردیم که پول قبض گاز زمستان امسال بیشترینش 95 تومن آمد در مصرف آب هم به شدت مدیریت می کنیم طوری که آب ناشی از شستشوی سبزی و کاهو را برای آب دادن به گلدان‌های خانه و درخت جلوی درب خانه در کوچه استفاده می کنیم و هزینه آب برای یک خانواده 5 نفره ما نهایت 40هزار تومن می آید .
کلی بگویم بعلت ارزان بودن در ایران خیلی ها صرفه جویی نمی کنند .

بنده با یک سطل آب 4لیتری چند وقت یک بار ماشین خود را تمیز می کنم و اصلا از شیلنگ آب استفاده نمی کنم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۱ ۱۸ فروردين ۱۴۰۲
خواهش می کنم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۸ ۱۸ فروردين ۱۴۰۲
من با زحمت مطالبی می نویسم ولی متاسفانه فقط باید انتظار بکشم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۲ ۱۸ فروردين ۱۴۰۲
لطفا مطلبم را منتشر بفرمایید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۶ ۱۸ فروردين ۱۴۰۲
از نظر میزان مصرف برق باید خانواده های پدر بزرگ ها را در نظر گرفت چون بچه ها و خانواده هایشان و فامیل رفت می کنند و باید از ِآن ها مرتبا پذیرایی کرد که به یخچال ها و کولرهای بیشتری نیاز می باشد . همین که مسئولین محترم به این موضع توجه داشته باشند و به پدربزرگ ها تهمت مصرف بیش از اندازه مصرف برق نزنند باز هم خوب خواهد بود اگر چه
صرفه جویی در مصرف برق کاری خداپسندانه می باشد. با تشکر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۶ ۱۸ فروردين ۱۴۰۲
راه دوز برق قطع میکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۳ ۱۸ فروردين ۱۴۰۲
با پول بیشتر گرفتن از مردم کسری بودجه جبران نمیشه ، این حرفا همه توجیه
مردم نمیدونن که کنتور های جدید در اوج مصرف دو برابر پول میندازه شمام دارین از اب گل آلود ماهی میگیرین
همون کنتر های قدیمی خوبه
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۰۹:۵۵ ۱۸ فروردين ۱۴۰۲
کنتور هوشمند اگر خوب بود غربیها نصب را متوقف نمیکردند ،الان هم فقط بدلخواه هست ،فقط کورکورانه یکسری دنبال غربند .فکر نان باش که خربزه اب است .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۹ ۱۹ فروردين ۱۴۰۲
چه ربطی به غرب داره؟ بیدار شین بابا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۶ ۱۸ فروردين ۱۴۰۲
کارهایی را که نباید ،انجام میدهید وکارهایی که باید انجام شود با افتخار میگویید هیچ برنامه ای برایش نداریم،باید تمام قیمتها آب وبرق وگاز وبنزین وگازوییل و... آزاد واقعی وتک نرخی شود،ومنابع مردم را ارزان وناعادلانه به باد ندهندومالیات سنگین سالیانه متناسب باقیمت از کل املاک گرفته شودوسودش بین همه برابر تقسیم شود،حتی اگر اینها موجب تولید ارزانتری شود،همه به یک اندازه از آن تولید استفاده نمیکنند واین بیعدالتیست ومنشا فقر ،اسراف،پول بادآورده و بسیاری مشکلات دیگر است.
آخرین اخبار