ظهر پنجشنبه، هفدهم فروردینماه، حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در صدر هیئت مسئولان برتر قوه قضاییه و در نوزدهمین سفر استانی خود به استان البرز سفر کرد.
رئیس قوه قضاییه در آغازین لحظات ورود خود به البرز گفت: این استان قبل از استان شدن دارای زندان هایی بوده که اکنون در داخل شهر قرار دارند و باید درخصوص ساماندهی و جا به جایی برخی از آنها اقدام شود.
وی گفت: این تغییرات هم برای مردم و هم برای کسانی که باید به این زندانها مراجعه کنند ضرورت دارد.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای گفت: البرز دارای مشکلات زیست محیطی است که سال گذشته اقداماتی از طرف قوه قضاییه در خصوص آن انجام شد اکنون این اقدامات باید به سرانجام برسد و اقداماتی جدیدی آغاز شود.
وی افزود: برخی مشکلات مستقیما به قوه قضائیه مربوط نمی شود اما باید ورود کنیم و کمکرسان سایر دستگاهها باشیم. همزمان با دیدار رئیس قوه قضاییه با اقشار مختلف البرز در موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، دیگر مسئولان عالی رتبه قضایی به نقاط مختلف البرز سفر و به موضوعات مختلف رسیدگی کردند.
از افتتاح مجتمع جدید قضایی البرز تا نشستن پای مشکلات مردم با حضور رئیس دیوان عالی کشور، مجتمع جدید دادگستری البرز افتتاح شد، این ساختمان با اعتبار ۶۰ میلیارد تومان در زمینی به مساحت ۱۵ هزار و ۵۰۰ متر مربع و با زیربنای ۴۰ هزار مترمربع در مدت ۶سال ساخته شده است.
رئیس دیوان عالی کشور گفت: دستگاه قضایی با تمام توان خود برای تحقق شعار سال پای کار است و رسیدگی به پروندههای اقتصادی و تولیدی در اولویت قرار دارد.
حجت الاسلام مرتضوی مقدم پس از حضور در دادگستری استان البرز، شخصاً با مراجعان دیدار و گفت و گو کرد و به بررسی پروندههای قضایی و درخواستهای مطروحه بیش از ۳۵ نفر از مراجعان پرداخت. رئیس دیوان عالی کشور در ارتباط با برخی پروندهها دستورات لازم را صادر کرد و گفت: در ملاقاتهای مردمی تقاضاهای حقوقی و کیفری از سوی مراجعین مطرح میشود و هدف ما علاوه بر راهنمایی و پاسخگویی، آسیب شناسی مشکلات موجود است.
وی در حاشیه این ملاقات، در پاسخ به سوالی در خصوص اقدامات قوه قضاییه در جهت رشد تولید و مهار تورم تصریح کرد: دستگاه قضایی با تمام توان خود برای تحقق شعار سال پای کار است و رسیدگی به پروندههای اقتصادی و تولیدی در اولویت قرار دارد.
حجت الاسلام والمسلمین مرتضوی مقدم ادامه داد: رسیدگی به پروندههای اقتصادی و تولیدی در دیوان عالی کشور با سرعت و دقت و خارج از نوبت صورت میگیرد تا در اسرع وقت منتج به نتیجه شود.
وی در ارتباط با تعداد پروندههای رسیدگی شده، افزود: دیوان عالی کشور آمادگی کامل برای رسیدگی به پروندههای اقتصادی و مفاسد اقتصادی را دارد.
رئیس دیوان عالی کشور گفت: در سال گذشته ورودی پروندهها به دیوان عالی کشور ۹۵ هزار پرونده بود که با تلاش جهادگونه همکاران ۷۹ هزار و ۹۰۰ پرونده مختومه شد، ورودی پروندهها به دیوان بالاست و باید در این زمینه با راهکارهای قانونی چاره اندیشی شود.
رئیس سازمان زندانها از دیگر مسئولانی بود که در سفر استانی رئیس دستگاه قضا به البرز حضور داشت او از ندامتگاه کرج سرکشی کرد و نحوه رسیدگی به زندانیان و سایر فرآیندهای اصلاحی و تربیتی را مورد بازدید قرار داد.
غلامعلی محمدی با حضور در بخشهای اندرزگاهی و اسکان زندانیان، از نمایشگاه محصولات تولیدی زندانیان شاغل نیز بازدید کرد. او کمپ ماده ۱۶ شهرستان فردیس را که با اعتبار دو میلیارد و دویست میلیون تومان، مساحت ۱۲۰۰ متر مربع و ظرفیت ۲۵۰ نفر در خیابان موتور آب شهرک ناز احداث شده بود را به بهرهبرداری رساند.
درد دل کارکنان قضایی مسجدی، رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور با حضور در مرکز پزشکی قانونی عظیمیه کرج با کارکنان این مرکز گفت و گو کرد.
همچنین وزیر دادگستری در سالن جلسات شهید سلیمانی ساختمان تعزیرات حکومتی استان البرز حضور یافت و با کارکنان تعزیرات حکومتی دیدار کرد.
رحیمی در این دیدار گفت: ساماندهی وضعیت پرداختی های کارکنان تعزیرات حکومتی در دستور کار مسئولان کشوری قرار دارد. برگزاری شورای اداری دو شهرستان با حضور رئیس ثبت اسناد حسن بابایی، رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور نیز به طالقان سفر و پس از استقبال مسئولان شهرستان طالقان، از دادگستری این شهرستان بازدید کرد.
همچنین بابایی بعد از بازدید از ساختمان اداره ثبت اسناد طالقان در شورای اداری این شهرستان و شهرستان نظرآباد شرکت کرد. صنعتگران مشکلات خود را به گوش معاون اجتماعی رساندند.
معاون معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دستگاه قضایی کشور در سفر به اشتهارد پای صحبتهای صنعتگران، کارآفرینان، تولیدکنندگان و صاحبان شرکت های دانش بنیان نشست.
جهانگیر گفت: برای تکریم و حفظ کرامت صاحبان صنایع هنگام مراجعه به مراجع قضایی، مقرر شد شعب ویژه صنعتگران در دادگستری های استان البرز بسته به نیاز هر شهرستان راه اندازی شود. او میگوید: مسئولان شعب نیز از بین افراد متخصص انتخاب خواهند شد تا بتوانند پاسخگوی مشکلات تخصصی حوزه صنعت باشند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دستگاه قضایی کشور گفت: قطعی های خارج از برنامه و نوسان برق و گاز و آب، نبود زیر ساخت های مناسب از جمله مسکن کارگری، مسیر دسترسی و وسیله تردد و مشکلات جمع آوری و تسویه فاضلاب از جمله موضوعاتی بود که توسط صاحبان صنایع و کارافرینان مطرح شد. توجه به حبس زدایی و پیشگیری از تصرف اراضی در دستور کار باشد رئیس سازمان بازرسی کل کشور در جریان سفر به ساوجبلاغ با حضور در جمع قضات و کارکنان دادگستری این شهرستان حضور یافت و صحبتها و درخواستهای آنها را شنید.
خداییان در این دیدار ضمن تبریک سال جدید و تقارن آن با ماه مبارک رمضان با اشاره به جلسه مسئولان نظام با رهبر معظم انقلاب گفت: ایشان در این جلسه نکات مهمی را مطرح کردند و فرمودند که یکی از ذکرهای خداوند خدمت رسانی به مردم است که این امر باید سرلوحه کارها قرار گیرد. وی از خدمت در دستگاه عدلیه به عنوان یکی از توفیقات کارکنان و قضات یاد کرد و ادامه داد: برای اینکه مردم به این دستگاه اعتماد کنند و آن را ملجا خود بدانند باید عملکردها بر اساس حق و حقیقت باشد و بدون توجه به اینکه طرفین صاحب قدرت و نفوذ است فقط حق را ملاک قرار دهیم چراکه این امر رضایتمندی مردم را به همراه دارد.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به اینکه تکریم ارباب رجوع و رضایتمندی مردم باید مورد توجه قرار گیرد؛ بیان کرد: رییس قوه قضاییه در جلسه اخیر با مسئولان قوه بر لزوم تکریم ارباب رجوع تاکید کرده و خواستار توجه به رضایتمندی مردم شدند بر این اساس باید این موضوع به عنوان اولویت دنبال شود. دکتر خداییان خواستار برخورد توام با عطوفت ومهربانی با مردم شد و تاکید کرد: باید بعضی مواقع خودمان را جای مردم قرار دهیم و ببینیم اگر ما در شرایط آنها بودیم چکار میکردیم.
وی از اتقان آرا به عنوان یکی دیگر از موضوعات مورد تاکید رییس قوه قضاییه یاد کرد و گفت: نباید کثرت کار و حجم پروندهها باعث صدور احکام نامناسب شود.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با تاکید بر اینکه کاهش جمعیت کیفری از دیگر موضوعات مورد توجه قوه قضاییه است، ادامه داد: باید به این موضوع توجه ویژه داشت و از زندانی شدن تمامی افراد باید خودداری کرد البته این به معنای اغماض در برخورد با مجرمان حرفهای و مرتکبان جرایم خشن نیست.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فعالیت تعاونیهای مسکن متعدد در هشتگرد بیان کرد: تغییر اراضی، مهاجرت و… باعث افزایش جرم میشود از این رو باید پیشگیری در دستور کار قرار گیرد. همچنین در جریان این دیدار، نماینده قضات ساوجبلاغ به ارائه نقطه نظرات و دیدگاههای خود پرداختند.
قدردانی مردم از اژهای برای آزادسازی سواحل ۲۷ دی ماه ۱۴۰۰ بود که حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای در جلسه شورای عالی قوه قضاییه دستورات قاطعانهای پیرامون موضوع مهم و چالشبرانگیز تصرف اراضی ملی و منابع طبیعی و تغییر کاربریها صادر کرد، او در سخنانش تاکید به رئیس کل دادگستری البرز مبنی بر آزادسازی ساحل رودخانه کرج و تخریب تصرفات را مطرح کرد.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای در همان جلسه و در راستای آزاد سازی حریم رودخانه کرج، دستور تخریب ساختمان مربوط به قوه قضاییه را به عنوان اولین ساختمان صادر کرد. پس از پیشگامی قوه قضاییه در تخریب کامل ساختوساز متعلق به خود، تصرفات دیگر نهادهای دولتی، حاکمیتی و نظامی و همچنین بخشی از تصرفات متعلق به افراد حقیقی در حریم و بستر رودخانه کرج تخریب شد؛ به گونهای که حدود ۵ کیلومتر از نقاط دارای ساخت و ساز در حریم و بستر رودخانه آزادسازی شد و در مراحل بعدی کارهای ایمنسازی مسیر انجام گرفت.
بسیاری از این ساختمانهای تخریبشده قدمت ۶۰ تا ۷۰ ساله داشتند و در ۷۰ سال گذشته در تصرف و انحصار خصوصی بودند و با دستور حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای به عموم مردم واگذار شدند. بنابر تاکیدات رئیس قوه قضاییه، مقرر شد که در هر قسمتی از مسیر رودخانه که به جهت موقعیت منطقه امکان داشته باشد، با رعایت مقررات قانونی و ضوابط زیست محیطی، تفرجگاه ساحلی برای استفاده عموم مردم ایجاد شود.
۳۷ روز پس از دستور رئیس دستگاه قضا و آزادسازی بخش زیادی از تصرفات حاشیه رودخانه کرج، در تاریخ ۴ اسفند ۱۴۰۰ در راستای اجرای بدون تبعیض قانون و بهرهمندی همه مردم از مواهب خدادادی، کلنگ ساخت اولین تفرجگاه عمومی «پارکرود» به زمین زده شد و رئیس قوه قضاییه در جریان سفر به استان البرز از این پروژه بازدید به عمل آورد.
اژهای با ایتام شیرخوارگاه امام علی (ع) کرج افطار کرد حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای، رئیس قوه قضاییه در ساعات پایانی سفر به استان البرز در مجموعه شیرخوارگاه امام علی (ع) کرج حضور یافت.
رئیس قوه قضاییه پس از اقامه نماز جماعت مغرب و عشا به همراه نوگلان روزه اولی، روزه پانزدهمین روز ماه مبارک رمضان را در کنار و همراه با ایتام افطار کرد.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای پس از صرف افطار همراه با کودکان و نوجوانان و مسئولان بهزیستی استان البرز، در فضایی گرم و صمیمی به گفتوگو با نوجوانان پرداخت.
جلسه شورای اداری البرز باحضور حجت الاسلام والمسلمین اژه ای، رئیس قوه قضاییه برگزار شد. استاندار البرز نیز تسریع در انتقال زندان ملی رجایی شهر از استان البرز را بعنوان یک مطالبه جدی مردمی از رئیس قوه قضاییه درخواست کرد. امام جمعه کرج با بیان اینکه عمده مطالب استاندار البرز در خصوص انتقال زندان های بزرگ از استان بود چراکه درگیر تبعات استقرار زندان ها در حوزه های اجتماعی استان است، ادامه داد: مردم نیز از استقرار زندان ها در استان البرز رنج می برند. او میگوید: تلاش استاندار البرز و معاونان او خوب است اما برخی از مدیران استانی شاید عمدا به اندازه استاندار تلاش ندارند.
آیتالله حسینی همدانی در بخش دیگری از سخنانش بیان کرد: قوه قضاییه باید تمهیدات لازم بودجه ای برای توسعه ساختمان اداری دادگستری البرز را داشته باشد ضمن آنکه در بخش نیروی انسانی مورد نیاز دستگاه قضایی نیز باید به این استان اهتمام داشت.
علی حدادی، نماینده مردم طالقان، چهارباغ، ساوجبلاغ و نظرآباد در مجلس شورای اسلامی گفت: ما درخواست جا به جایی دو زندان از البرز را داریم.
مهدی عسگری، نماینده مردم کرج، فردیس و اشتهارد در مجلس شورای اسلامی گفت: شهرستان کرج حدود نه درصد زندانیان کشور را در خود جای داده و این موضوع مشکلات عدیده ای را برای البرز رقم زده است.
او می گوید: شهرهایی را در استان داریم که شصت درصد اراضی شان قولنامه ای است و ممنوعیت صدور جواز برای اراضی قولنامه ای شهرها را قفل کرده و این موضوع به تورم مسکن دامن زده است.
علیرضا عباسی، نماینده مردم کرج، فردیس و اشتهارد گفت: البرز دارای چهار زندان و تراکم زندانیان این چهار زندان بسیار زیاد است، حضرت امام(ره) فرمودند که ما باید زندان ها را تبدیل به دانشگاه کنیم.
وی گفت: تغییر کاربری اراضی از مشکلات ما محسوب می شود و آمار بالایی از اراضی کشاورزی کشور تغییر کاربری پیدا کرده است. نماینده مردم کرج، فردیس و اشتهارد گفت: نزدیک به نهصد هزار چاه در کشور داریم که چهل درصد آن ها غیرمجاز است.
رئیس قوه قضاییه در شورای اداری البرز با بیان این که انتقال زندان رجایی شهر از محدوده شهری در اولویت قرار می گیرد، گفت: در صورت تامین بودجه، زندان قزلحصار نیز از استان البرز خارج می شود.
او با بیان اینکه وجود زندانها در محیطهای مسکونی معضلات فراوانی به همراه دارد، افزود: در برنامه ششم توسعه هم خروج زندانها از شهرها تصریح شده اما علت اصلی معطل ماندن این مطالبه جدی بحث تامین بودجه بوده است.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای همچنین در شورای اداری البرز به مسئله حجاب اشاره کرد و گفت: مسئله حجاب هم شرعی است و هم قانونی و دشمن در حاضر در حال بهره برداری از این موضوع است.
وی با اشاره به بیانات رهبری درباره حجاب، افزود: دشمن با برنامه وارد شده است بنابراین برای حل مشکل باید با برنامه وارد شویم و همچنین چون موضوع فرهنگی است باید از روشهای فرهنگی در کنار سایر اقدامات استفاده کنیم. ماحصل اقتصادی سفر رئیس عدلیه حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در نشست خبری پایان سفر به استان البرز گفت: بالغ بر ۱۶۷ میلیارد تومان برای تجهیز مراکز و مراجع قضایی استان البرز تخصیص داده شد که تمام تلاش برای تخصیص این مبلغ در طی سال جاری صورت میگیرد.
وی گفت: مقرر شد تا اردیبهشت ماه، ۱۴۰ کارمند اداری به دادگستری البرز اضافه شود و در مراحل بعدی این تعداد تا ۲۲۴ نفر هم تکمیل شود.
رئیس قوه قضاییه اضافه کرد: همچنین مقرر شد طی دو مرحله، بالغ بر چهل قاضی به مراجع قضایی استان البرز اضافه شوند.
وی افزود: همدلی مسئولان استان البرز بسیار قابل توجه بود که این امر میتواند در حل مسائل استان راهگشا باشد. آغاز آزمون مسئولان البرز باتوجه به اعلام رئیس قوه قضاییه برای جا به جایی دو زندان البرز و نظر به معضلات اجتماعی فراوانی که درپی فعالیت این دو زندان در بافت شهری برای البرز ایجاد کرده است، انتظار میرود مسئولان این استان توان و سرعت تلاش خود را برای احقاق و اجرایی شدن دستور اژهای بال ببرند تا پیش از سفر بعدی او به البرز، مردم این استان ثمره سفر قبلیاش را چشیده باشند. پس آزمون اداری نشینان ایران کوچک از ۱۷ فروردین آغاز شده است تا کارنامه خود را در سفرهای بعدی مسئولان قضایی از مردم دریافت کنند، البته امیدواریم با نمره قبولی.