سیدمحمدرضا هاشمی استاندار سمنان تاکید کرد: سمنان استانی خشک، کمبارش و در حاشیه کویر است و از این رو حفظ منابع آبی موجود و استفاده بهینه از آن اهمیت ویژهای دارد.
وی با اشاره به اینکه جمعیت کم و کمبود منابع آبی و تصادفات جادهای از دغدغههای اساسی و اصلی استان است، یادآور شد: مقوله فرهنگ سازی و نحوه استفاده درست از منابع آبی استان، به عنوان اولویت اصلی و مهم استان محسوب میشود.
استاندار سمنان با اشاره به صنعتی بودن این استان، افزود: فرهنگ استقرار صنایع کمآببر و همچنین کاشت محصولات پربازده کشاورزی با نیاز حداقلی آب، باید در تمام پهنه استان نهادینه شود.
هاشمی، تامین آب آشامیدنی مورد استفاده مردم از غربیترین تا شرقیترین مناطق استان را یک اولویت اساسی در دستور کار مسئولان دانست و ادامه داد: طی استقرار دولت سیزدهم اقدامات موثر و قابل توجهی در راستای تامین آب و آبرسانی در مناطق استان به انجام رسیده است که امیدواریم هر چه سریعتر با تکمیل این طرحها شاهد کاهش مشکلات کم آبی در شهرستانهای مختلف استان باشیم.
وی بیان کرد: منبع اصلی تامین آب در سه شهرستان سمنان، مهدیشهر و سرخه، از محل چشمه روزیه است که این چشمه در طی سالهای اخیر با افت آب دهی مواجه شد.
وی با اشاره به مساله کمآبی در شهرستانهای شرق استان سمنان، افزود: لازم است تا با برنامههای تخصصی و کارشناسی و همچنین تلاشهای اجتماعی نسبت به اجرایی شدن انتقال آب از سد کالپوش با اولویت روستاهای حاشیه سد و تخصیص آب کشاورزی و پس از آن به منظور تامین آب آشامیدنی مورد نیاز شهرستانهای میامی و شاهرود اقدام شود.
هاشمی افزود: تغییر الگوی کشت کشاورزی، جلوگیری از تبخیر آب در استخرهای ذخیره آب کشاورزی و پرهیز از آبیاری محصولات کشاورزی به روش غرقابی باید به صورت جدی پیگیری شود.
استاندار سمنان به طرحهای استفاده از بازچرخانی آب به منظور جبران بخشی از کمبود آب در بخشها غیرآشامیدنی در این استان اشاره و اضافه کرد: یکی از نکات قابل توجه و لازم الاجرا در مقوله آب، استفاده از پسآب است که این امر باید مدیریت شود.