مهدی هدایت گفت: در این مساحت ۲۷۸ هزار پلاک واقع شده که ۱۲۲ هزار پلاک از آن تاکنون نوسازی شده و ۱۵۶ هزار پلاک باقی مانده است و نکته اینجاست که از این تعداد ۴۰ هزار پلاک به دلیل مسائل و مشکلات عدیده ثبتی- مالکیتی، قابلیت نوسازی ندارند.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با بیان این که سه موضوع بافتهای فرسوده، آلوگی هوا و ترافیک از اصلیترین معضلات و چالشهای شهر تهران هستند که رفع آنها مورد تأکید قرار گرفته، تصریح کرد: موضوع بافتهای فرسوده مشکلی است که اگر رفع نشود، در صورت وقوع زلزله میتواند یک شبه کشور را دچار بحران کند.
هدایت یکی از موانع نوسازی بافتهای فرسوده را حذف مشوقهای نوسازی عنوان کرد و یادآور شد: خوشبختانه با پیگیریهای انجام شده در دی ماه سال گذشته توانستیم دوباره بستههای تشویقی نوسازی را به بافتهای فرسوده برگردانیم و با اعطاء تراکم تشویقی، وام، تسهیلات و ... فرآیند نوسازی در بافتهای فرسوده را تسریع کنیم.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با بیان این که نوسازی پلاکهای دارای مشکلات ثبتی خارج از اختیارات شهرداری است، متذکر شد: ۴۰ هزار پلاک در بافتهای فرسوده به دلیل مشکلات متعدد ثبتی (املاک مجهول المالک، مغایرت ابعاد و مساحت، عرصههای اوقافی، سندهای مشاعی و ...) قابلیت نوسازی ندارند و تا سند مالکیت نداشته باشند نمیتوانند پروانه بگیرند و وارد فرآیند نوسازی شوند.
به گفته هدایت ۶۰۰۰ پلاک واقع در بافتهای فرسوده نیز در محدوده حرایم واقع شده اند که آنها نیز قادر به نوسازی نیستند و ضروری است تعیین و تکلیف شوند.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران اعلام آمادگی کرد که با استفاده از تمام ظرفیتهای موجود نرم افزاری، سخت افزاری، نیروی انسانی، تجهیزات و ... آمادگی هر گونه کمک و همکاری با سازمان ثبت اسناد و املاک استان را به منظور رسیدگی و رفع مشکلات ثبتی ۴۰ هزار پلاک ذکر شده را دارد. شایان ذکر است در این جلسه گزارشی از اقدامات ثبت اسناد مناطق در خصوص رفع مشکلات ثبت اسنادی پلاکهای واقع در بافتهای فرسوده ارائه شد و در ادامه از عملکرد ارزنده جمعی از مدیران ثبت اسناد مناطق تقدیر به عمل آورده شد.